Κώστας Τζαβάρας: Η ματαίωση της κατασκευής της «Ολυμπίας οδού», καταδικάζει την περιοχή σε μόνιμη αναπηρία

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ Κώστας Τζαβάρας , συμμετείχε στο προεδρείο της σύσκεψης που έγινε το Σάββατο 13-12-2012 στην Αρχ. Ολυμπία , στα πλαίσια κινητοποίησης για τη ματαίωση της κατασκευής της «Ολυμπίας οδού», του τμήματος «Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα», όπου παραβρέθηκαν θεσμικοί εκπρόσωποι από τη Ηλεία, Αχαΐα, Μεσσηνία, Αρκαδία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Στη τοποθέτηση του ο κ. Τζαβάρας ανέφερε πως η ματαίωση του έργου λόγω και των μελλοντικών συνθηκών που διαμορφώνονται καταδικάζει την περιοχή σε μια μόνιμη αναπηρία. «Και μόνο ο ακρωτηριασμός αυτού του έργου, μπορεί να δημιουργήσει μια κατάσταση άνισων συνθηκών ανταγωνισμού στην ανάπτυξη που έρχεται» , συμπληρώνοντας  πως κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα ασχοληθεί με την Πελοπόννησο όταν η Ολυμπία Οδός δεν φτάσει στον προορισμό της.

«Δεν μπορεί μονίμως η Ηλεία να εξαιρείται από όλα τα μεγάλα έργα και να αποτελεί μια περιοχή που δύσκολα θα της δίδεται προοπτική για ανάπτυξη… Η ματαίωση της Ολυμπίας Οδού, αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στην ανάπτυξη του τόπου μας. Για αυτό είμαι αλληλέγγυος έιπε ο κ. Τζαβάρας με όλους και από δω σήμερα θα ξεκινήσει μια μεγάλη μάχη που έχουμε υποχρέωση να δώσουμε όλοι μαζί.

Δεν έχουμε το περιθώριο , τόνισε ο Υπουργός,  να ανεχθούμε άλλο να δημιουργούνται άνισες συνθήκες ανάπτυξης στην Ηλεία με επιλογές του Κράτους» , «Κανένας δεν μπορεί να αφαιρέσει από την Ολυμπία Οδό την Ολυμπία» ,   συμπληρώνοντας «Αγώνας μέχρις εσχάτων για τη νίκη»

Στο τέλος αποφάσισαν να αναπτυχθεί δυναμική δράση   και κατόπιν συνεδριάσεων των Περιερειακών Συμβουλίων , να εκδώσουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας , να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, να κλείσουν συμβολικά την Εθνική Οδό στο ύψος του Ισθμού της Κορίνθου και να προσφύγουν στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές.


Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet