Κώστας Τζαβάρας: Εθνική πολιτική για τον πολιτισμό

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Κατά την διάρκεια παραλαβής , ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας , θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κώστας Τζαβάρας, τόνισε ότι  «Οι δυσκολίες κάτω από τις οποίες αντικειμενικά καλούμαστε να υπηρετήσουμε τον πολιτισμό θεωρώ ότι μας περιορίζουν και τα αισθήματα και τα συναισθήματα αυξάνοντας όμως την ευθύνη.

Όταν κάποιος υπηρετεί ως πολιτικός, ως αντιπρόσωπος του ελληνικού λαού, που έδωσε κληρονομιά πανανθρώπινη στο διάβα της ιστορίας του, έχει σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τη μόνη δυνατότητα να δημιουργήσει μια ελπίδα ανάκτησης του χαμένου μας κέντρου – όπως θα έλεγε ο Ζήσιμος Λορεντζάτος.

Αυτό λοιπόν, το χαμένο κέντρο που πολλοί σήμερα προσπαθούν να μας το στερήσουν θα προσπαθήσουμε μαζί με τον Υπουργό και τους Υφυπουργούς σε αυτές τις δύσκολες εποχές, που η καταχνιά που ζούμε τις κάνει ακόμη πιο δύσκολες να ανακτήσουμε.

Κλείνοντας ο κ. Τζαβάρας απευθυνόμενος προς του εργαζομένους τόνισε: «Ειλικρινά κάνω έκκληση προς όλους σας, γιατί είμαστε Έλληνες και μετέχουμε αυτού του πολιτισμού, σε αυτή την περιπέτεια που θα ζήσουμε μαζί να μας δώσετε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον για κάτι πιο καλό, για κάτι πιο θετικό, για κάτι επιτέλους πιο ελπιδοφόρο και πιο χαρούμενο. Ας ελπίσουμε ότι με τη βοήθεια όλων σας θα ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας».

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet