Κώστας Τζαβάρας: Γιατί δε συμμετέχω στη σύσκεψη για τον ΓΟΕΒ

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2009

Τους λόγους για τους οποίους δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη σύσκεψη που συγκαλεί ο κ. Παναγιώτης Αδρακτάς για το αρδευτικό δίκτυο εξήγησε χθες ο  βουλευτής κ. Κώστας Τζαβάρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα κατανομής ποσού 40 εκ. ευρώ, αφού πολύ απλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει τέτοιο ποσό για την Ηλεία στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ», καθώς απλά αποτελούσε εξαγγελία του προηγούμενου υπουργού Αγρ. Ανάπτυξης κ. Κοντού και τίποτε περαιτέρω.

Ακόμη, δεν έχει καθοριστεί και δεν έχει ενταχθεί κανένα έργο στην κατηγορία του «ΜΕΤΡΟΥ125Α» είπε ο κ. Τζαβάρας και τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες πρωτοβουλίες χωρίς ουσιαστικό και σοβαρό αντικείμενο συζήτησης.

Ο κ. Τζαβάρας όπως έκανε γνωστό , επικοινώνησε άμεσα με τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» ο οποίος ακολούθως τον παρέπεμψε στο Δντή της Δνσης Μελετών και Κατασκευών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αναστόπουλο, αρμόδιο για τις προτάσεις επί των έργων αυτών, δηλ. του «ΜΕΤΡΟΥ 125Α» (έργα άρδευσης και εγγείων βελτιώσεων).

Εκεί λοιπόν διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει δεδομένη πίστωση 40.000.000 ευρώ μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά αποτελεί εξαγγελία που ωστόσο δεν έχει επί του παρόντος σχέση με την πρακτική διαδικασία του προγράμματος.

Η μοναδική πρόταση

Επί της ουσίας αυτό που υπάρχει μέχρι τώρα είναι η πρόταση για τον αγωγό του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι άλλωστε και το μοναδικό έργο που έχει μελέτη και θεωρείται βέβαιο ότι θα ενταχθεί αφού θα υπάρξει η θετική εισήγηση της Διαχειριστικής Αρχής.

Πέραν τούτου – σημείωσε ο κ. Τζαβάρας – γίνεται σκέψη για άλλα δύο έργα α) Την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου και β) Το σύνολο βελτιωτικών παρεμβάσεων που επίσης πρέπει να γίνουν στο δίκτυο. Ωστόσο και για τα δύο έργα δεν υπάρχει μελέτη και αντιστοίχως δεν έχει εγκριθεί και καμία πίστωση...

Με βάση τα ανωτέρω είναι αυτονόητο ότι δεν τίθεται ζήτημα κατανομής ποσού 40.000.000 ευρώ, πολύ δε περισσότερο από τοπικούς παράγοντες που προκαλούν τέτοιου είδους κινήσεις. 

Η επικοινωνία με Περιφερειάρχη

Στο μεταξύ ο κ. Τζαβάρας, μόλις πληροφορήθηκε για έγγραφο του αρμόδιου υπαλλήλου της Περιφέρειας κ. Κοντορίνη που υποστηρίζει άλλα πράγματα, αντίθετα με τα παραπάνω, επικοινώνησε και με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος κ. Σπύρο Σπυρίδωνα.

Ο τελευταίος, απάντησε ότι ένα τέτοιο έγγραφο δεν εκφράζει καμία υπηρεσία της Περιφέρειας, και το χαρακτήρισε απαράδεκτο, αφού δεν αποδίδει κάποιο στοιχείο που να έχει σχέση με την πραγματικότητα. Τόνισε μάλιστα, ότι θα στείλει νέο έγγραφο που ουσιαστικώς θα ακυρώνει την ισχύ εκείνου που έστειλε ο κ. Κοντορίνης. 

Ο κ. Τζαβάρας κατέληξε λέγοντας: «Δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις του συναδέλφου. Και πράγματι θεωρώ ότι έχει αγωνία ώστε το έργο να πάει μπροστά. Όμως αν πράγματι δεν έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιες συσκέψεις. Και δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί γίνεται σήμερα αυτό, όταν μάλιστα σε επαφές που είχα και με ανθρώπους του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων βλέπω να βρίσκονται σε μία αγωνία...»

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet