Κώστας Τζαβάρας: «Ο κ. Μπούρας υποτιμά τη νοημοσύνη των Ηλείων»

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Για προκλητικό εμπαιγμό του πρύτανη του Παν/μίου Πατρών κάνει λόγο ο βουλευτής Ηλείας

Για υποκρισία και προκλητικό εμπαιγμό του Πανεπιστημίου Πατρών προς την Ηλεία κάνει λόγο ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή την εξαγγελία του πρύτανη του ιδρύματος, κ. Μπούρα, για ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στην Αιτωλοακαρνανία εντός της επόμενης πενταετίας.

Όπως επισημαίνει ο Κώστας Τζαβάρας, το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν πορεύεται με πλάνο και όραμα που εξυπηρετεί τους σπουδαστές της χώρας, αλλά με πρόχειρες και αποδεδειγμένα αποτυχημένες αποφάσεις, με αντιπροσωπευτικό παράδειγμα το εγχείρημα της μεγάλης Γεωπονικής Σχολής στην Αιτωλοακαρνανία των συνολικά εννέα (!) εισακτέων στα τρία από τα τέσσερα τμήματα, αφού οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων το έχουν απορρίψει εμφατικά από τις προτιμήσεις του επί δύο συνεχόμενες χρονιές.

Ο Ηλείος βουλευτής υπενθυμίζει πως η Ηλεία αδικήθηκε κατάφωρα, διότι στα δύο τμήματα (Μουσειολογία Πύργου & Γεωπονία Αμαλιάδας) απαγορεύτηκε η δυνατότητα να δοκιμαστούν σύμφωνα με το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που θέσπισε η κυβέρνηση, και προτιμήθηκε ως βιώσιμη λύση, –με βάση το περίφημο πόρισμα της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Παν/μίου Πατρών– η ίδρυση Γεωπονικής Σχολής με τέσσερα τμήματα, δύο στο Αγρίνιο και δύο στο Μεσολόγγι, σχέδιο που απέτυχε παταγωδώς και φανέρωσε εντέλει τους πραγματικούς σκοπούς του πορίσματος της Επιτροπής.

Ο Κώστας Τζαβάρας επισημαίνει πως η εξαγγελία για Κτηνιατρική Σχολή συνιστά κραυγαλέα ανακολουθία λόγων και έργων προσωπικά για τον πρύτανη του ιδρύματος, κ. Μπούρα, αφού σε σειρά συνεντεύξεών του έχει δηλώσει αντίθετος στο μοντέλο “κάθε πόλη και πανεπιστήμιο”, χαρακτηρίζοντάς το αποτυχημένο και «εις βάρος των Πανεπιστημίων και των πολιτών»!

«Φαίνεται πως ο κ.Μπούρας είτε υποτιμά τη νοημοσύνη όλων των Ηλείων είτε θεωρεί αποτυχημένο το μοντέλο “Πανεπιστήμιο σε κάθε πόλη” αποκλειστικά για την Ηλεία, διότι για χάρη των Αιτωλοακαρνάνων κάνει... εκπτώσεις και εξαγγέλλει την ίδρυση νέων σχολών. Είναι βέβαια προφανές πως έχει τη συναίνεση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο άλλωστε του έχει εκχωρήσει υπερεξουσίες που φτάνουν μέχρι την κατάρτιση Προεδρικού Διατάγματος! Δυστυχώς ο πρύτανης του ιδρύματος δεν δείχνει ότι έμαθε από την αποτυχημένη έμπνευσή του να ιδρύσει Γεωπονική Σχολή μηδενικής απήχησης στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι και επιμένει με αλαζονικό τρόπο στο ίδιο λάθος. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού εστί…» δήλωσε.


 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet