Προς τους κκ. Ε. Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Δ. Μπαξεβανάκη, βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: «Το να μην γνωρίζετε είναι ανεπάρκεια, το να μην καταλαβαίνετε είναι αδυναμία, το να ψεύδεστε είναι κακοήθεια».

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016

Με δημόσια τοποθέτησή μου στις 2 Φλεβάρη κατήγγειλα την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απένταξη του έργου αντικατάστασης του στεγάστρου,γιατί έχει εγκαταλείψει τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και γιατί δεν έχει τοποθετήσει φύλακα, αρχαιοφύλακα, δηλαδή υπάλληλο του ΥΠ.ΠΟ. που είναι επιφορτισμένος με το έργο της φύλαξης του Ναού κατά την διάρκεια της ημέρας,που όπως είναι γνωστό γίνονται οι επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο.Στην τοποθέτησή μου σημείωνα επί λέξει ότι: «…ψεύτικες ήταν και οι διαβεβαιώσεις για την «άμεση» τοποθέτηση μόνιμου φυλακτικού προσωπικού στο Ναό, προκειμένου να μπορεί το μνημείο να είναι επισκέψιμο και τα Σαββατοκύριακα».

Απαντώνταςστην παρέμβασή μου αυτή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Ε. Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Δ. Μπαξεβανάκης έσπευσαν να τη χαρακτηρίσουν ως ψευδέστατη, ανυπόστατη, λαϊκίστικη και παραπληροφόρηση, επειδή με την από 15 Ιανουαρίου απόφαση ο υπουργός Πολιτισμού τοποθετεί σε κενή οργανική θέση έναν μόνιμο φύλακα της ειδικότητας ΔΕ Νυχτοφυλάκων στον Επικούρειο Απόλλωνα.Φαίνεται λοιπόν ότι οι εν λόγω βουλευτές δεν είναι σε θέση να διακρίνουν τον νυχτοφύλακα από τον φύλακα.

Με τον νυχτοφύλακα διασφαλίζεται η φύλαξη του μνημείου κατά την διάρκεια της νύχτας που το μνημείο δεν λειτουργεί ως επισκέψιμος χώρος, ενώ όπως οι πάντες γνωρίζουν ο φύλακας, ο αρχαιοφύλακας εργάζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και στα καθήκοντα του ανήκει η διευκόλυνση της επίσκεψης του κοινού στο χώρο του μνημείου. Ο διορισθείς υπάλληλος δεν μπορεί να ασκεί καθήκοντα ημερήσιου αρχαιοφύλακα, αντίθετα θα καλύπτει το ωράριο 22:00 με 06:00 το πρωί.

Οι κκ. Βουλευτές, ανεξάρτητα από το αν γνωρίζουν ή όχι την διαφορά νυχτοφύλακα και αρχαιοφύλακα, εμμέσως παραδέχονται και ομολογούν την αλήθεια της δημόσιας δήλωσης μου για το ότι δεν έχει προσληφθεί μέχρι σήμερα φύλακας, ο οποίος να διατηρεί ανοιχτό το χώρου του Ναού για να είναι προσιτός τους επισκέπτες και το Σαββατοκύριακο. Ο νυχτοφύλακας τέτοια δουλειά δεν μπορεί να κάνει, ας το επαναλάβουμε μήπως και κατανοήσουν την διαφορά.

Επομένως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει για το ωράριο λειτουργίας του Ναού.Το μνημείο θα συνεχίζει να λειτουργεί με το υφιστάμενο ωράριο του, δηλαδή καθημερινά 8 με 3 και θα μένει κλειστό τα Σαββατοκύριακα, και το γεγονός αυτό οφείλεται στον πατριωτισμό των 2 εργατοτεχνιτών, οι οποίοι προς τιμή τους δέχτηκαν να εκτελούν εργασία διαφορετική από εκείνη που έχουν προσληφθεί, δηλαδή να παρέχουν υπηρεσία αρχαιοφύλακα, που δεν προβλέπεται από τα καθήκοντά τους και συνεπώς κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιον να παρέχει εργασία διαφορετική από εκείνη για την οποία έχει προσληφθεί.

Μετά από αυτά, είναι προφανές ότι όποιος επιμένει να μην καταλαβαίνει αυτονόητα πράγματα προδίδει την αδυναμία του να υπηρετήσει το αξίωμα που του έχει εμπιστευθεί ο λαός της Ηλείας, αλλά ταυτόχρονα ψευδολογώντας προκειμένου να φανεί αρεστός στους κυβερνητικούς αφέντες αυτού του τόπου δείχνει και την ποιότητα της αγωγής και του ήθους του.

Ως προς εμέ όμως, όσο ήμουν αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, ας μάθουν οι κκ. βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστω και μέσα από αυτές τις γραμμές ότι α) ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα στη λειτουργία του μνημείου, γιατί καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου της θητείας μου υπήρχαν εκεί ένας μόνιμος ημερήσιος φύλακας και ένας νυχτοφύλακας, πλέον των συμβασιούχων και β) προικοδοτήσαμε το μνημείο με έργα ύψους 3 εκατομμυρίωνευρώ που αφορούσαν την αποκατάσταση των βορείων τμημάτων των μακρών πλευρών του μνημείου και την – απενταγμένη πλέον – αντικατάσταση του στεγάστρου προστασίας.

Όσον αφορά αυτή, προφανώς δεν έχει καταλάβει η κ. Γεωργοπούλου και με ευκολία απαράδεκτη για βουλευτή κι σοβαρό άνθρωπο μέμφεται τους προηγούμενους κυβερνώντες, ενώ το πρόβλημα της απένταξης οφείλεται στην καθυστέρηση της διαδικασίας κατακύρωσης του διαγωνισμού, λόγω διοικητικών καθυστερήσεων και πολιτικής απραξίας ολόκληρων μηνών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα να χαθεί το έργο και ο Ναός να βρίσκεται έρμαιο των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ηθικό δίδαγμα για τις λαϊκίστικες απρέπειες των κκ. Βουλευτών ας είναι η ρήση του Βίτγκενσταϊν: «Όποιος δεν έχει τίποτα να πει ας σιωπά».

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet