Κώστας Τζαβάρας: Η Κυβέρνηση της Αριστεράς οδηγεί στον οικονομικό αφανισμό της αγροτιάς με την ανευθυνότητα και τις ιδεοληψίες της.

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Οι συνέπειες της αναξιόπιστης και επικίνδυνης πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγούν τον αγροτικό κόσμο, που αγωνιά πλέον για την επιβίωσή του, ξανά σε μαζικές διαμαρτυρίες. Έπειτα από μια μακρά περίοδο στυγνής εξαπάτησης, ο κ. Τσίπρας και οι κυβερνητικοί συνοδοιπόροι του αποδεικνύουν ότιδεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τον πρωτογενή τομέα στην χώρα μας. Δεν είναι πολύς καιρός που ο σημερινός πρωθυπουργός «περιόδευε» ως αρχηγός της αντιπολίτευσης στα μπλόκα του αγροτικού κόσμου, χαρακτήριζε τον αγροτικό κόσμο ως τα θεμέλια της παραγωγικής συγκρότησης της οικονομίας μας και σημείωνε πως «αν μαραζώσει η ύπαιθρος, αν σταματήσει να παράγει η αγροτιά, δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από την κρίση».

Έχοντας πλέον με τα ψέματά του υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού και ευρισκόμενος στην εξουσία, αδιαφορείπλήρως για τον έλληνα αγρότη, κτηνοτρόφο και αλιέα, νομοθετώντας στα πλαίσια του δικού του 3ου Μνημονίου εξοντωτικά φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα, που θα αποτελέσουν την ταφόπλακα του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.

Μέτρα πουοδηγούν στην εξαθλίωση και στην εξαφάνιση του αγρότη, μέσα απότηνυψηλή φορολόγηση, τιςυψηλές ασφαλιστικές εισφορές και τουψηλό κόστος παραγωγής.
1.    Ήδη ο αυξημένος ΦΠΑ στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές αλλά και το ακριβότερο αγροτικό πετρέλαιο σχεδόν τριπλασιάζουν το κόστος παραγωγής.

2.    Επιπλέον, το 2016 οι αγρότεςθα φορολογηθούν με κλίμακα 20% και προκαταβολή φόρου 75%, ποσοστά που θα φτάσουν στο 26% το 2017με προκαταβολή έως το 100%.

3.    Τώρα, με το εξοντωτικόσχέδιο Κατρούγκαλουγια την ασφάλιση, οι έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές ως ποσοστό επί του φορολογητέου εισοδήματός τους, ένα μέτρο που αν ισχύσει θα φέρει αυξήσεις πάνω από 180% στις εισφορές, με αποτέλεσμα οι ασφαλιστικέςτους εισφορές στον ΟΓΑ να αντιστοιχούν το 2019 στο 27% του καθαρού τους εισοδήματος.

Είναι πασιφανές ότι με τις επιλογές της η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί τους έλληνες παραγωγούς σε αφανισμό, αναγκάζοντάς τους να δαπανούνσχεδόν το 80% των εισοδημάτωντους μόνο για την ασφάλιση και τους φόρους. Πλέον, δεν μπορεί κανείς να περιμένει τίποτα από μια Κυβέρνηση που δεν κατανοεί την ΚΑΠ, μισεί την ιδιωτική πρωτοβουλία, αδιαφορεί για την εξωστρέφεια και επιδεικνύει μια αδικαιολόγητη εμμονή στην υπερφορολόγηση τωναγροτών και κτηνοτρόφων.

Από μια Κυβέρνηση που θεωρεί επώδυνες αλλά διαχειρίσιμες τις επιπτώσεις αυτής της επιχειρούμενης καταστροφής και τις βαφτίζει απαραίτητες για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του αγροτικού τομέα! Οι ανέξοδες υποσχέσεις της, η παραπλάνηση και η έλλειψη σχεδίου εξόδου από την κρίση οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή του πρωτογενούς τομέα και στην καταβαράθρωση της πραγματικήςοικονομίας.

Η επιχειρούμενη εξαθλίωση των αγροτών δεν είναι ανασυγκρότηση, αλλάαπόδειξη ασχετοσύνης και αδιαφορίας της Κυβέρνησης. Αντί για τα μέτρα που επιλέγει, έπρεπε να πάρει μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και με προοπτική την ανάπτυξη,γιατίμόνο με την ανάπτυξη θα λυθεί το θέμα των ασφαλιστικών ελλειμμάτων. Τουναντίον, η Κυβέρνηση διώχνει τους επενδυτές και επιδεινώνει τους οικονομικούς δείκτες, με αποτέλεσμανα χρειαστεί μια υπερπροσπάθεια από την επόμενη μη αριστερήκυβέρνηση για να μπουν τα ζητήματα της οικονομίας σε θετικήπορεία εξέλιξης.

Ακόμη και η Τρόικα δεν ζητούσε τέτοιες παρεμβάσεις ένα χρόνο πριν, κάτι που κάνει ακόμα πιο ορατήτην πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με τις επιλογές της ουσιαστικά ασκεί ταξική πολιτική εις βάρος κάποιων κοινωνικών ομάδων και υπέρ άλλων, στρέφοντας τον έναν Έλληνα εναντίον του άλλου. Μπροστά σε αυτή την λαίλαπα,ο αγώνας των αγροτών είναι απολύτως κατανοητός και σεβαστός, όπως όμως σεβαστά πρέπει να είναι και τα όρια της ελευθερίας των άλλωνπολιτών.

Κυρίως όμως πρέπει να γίνει σεβαστή η αδήριτη ανάγκη της ανεμπόδιστης και αδιατάρακτης λειτουργίας της οικονομικής ζωής του τόπου, σε μια εποχή που δεν έχουμε περιθώριο χαμένου χρόνου.Για την ΝΔ οι έλληνες παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα ανέκαθεν αποτελούσαν την παραγωγικήραχοκοκκαλιάτης χώρας. Γι’ αυτό καιοφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς απέναντί τους, χτίζονταςδεσμούς εμπιστοσύνης, μέσα από τη διαφάνεια, την ειλικρίνεια, τη δίκαιη αντιμετώπιση τους και συμβάλλοντας με ουσιαστικό σχέδιο στην αναζωογόνηση και την ανάπτυξη της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet