Κώστας Τζαβάρας: Στους πλειστηριασμούς οδηγεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την υποθηκευμένη αγροτική γη

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια του αρμόδιου υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Σταθάκη, ανερυθρίαστα παραδέχεται την εξαπάτηση, τα ατελείωτα ψέματά της και την αναλγησία της απέναντι στον έλληνα αγρότη. Με την απάντησή του στην Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του βουλευτή Ηλείας και πρώην υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, καθώς και άλλων 34 βουλευτών της ΝΔ, σχετικά με την μεταβίβαση των ενυπόθηκων «κόκκινων» αγροτικών δανείων σε εταιρείες διαχείρισης επιθετικών αμοιβαίων κεφαλαίων, ο κ. Σταθάκηςεπιβεβαιώνει ότι τα ενυπόθηκα δάνεια των αγροτών ρυθμίζονται πλέον με τις διατάξεις του νόμου 4354/2015 για τη «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων».Με απλά λόγια, από δω και στο εξής, κάθε δανειοδοτημένος αγρότης,  ο οποίος δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το δάνειό του, δεδομένης της οικονομικής ασφυξίας που έχει προκαλέσει με τις επιλογές της η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,θα βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πλειστηριασμό της υποθηκευμένης γης του, χωρίς κανένα απολύτως δίχτυ προστασίας από την πλευρά της Πολιτείας.


Κάτω από την ομπρέλα της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του, οι έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι βιώνουν πλέον έναν πραγματικό φορολογικό, ασφαλιστικό και τραπεζικό διωγμό. Ένα διωγμό που αυξάνει δραματικά τα κόστη παραγωγής, μετά την αύξηση του ΦΠΑ και τον τριπλασιασμό του ειδικού  φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, που φορολογεί τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης καιτις συμψηφίζει αυτόματαμε ληξιπρόθεσμες οφειλές των αγροτών, που στραγγαλίζει το πενιχρό τους εισόδημα με φορολογική κλίμακα για το 2016 στο 20% και για το 2017 στο 26% και τέλος που οδηγεί στην έξοδο από την συνταξιοδοτική και υγειονομική ασφάλιση με τον τριπλασιασμό των εισφορών προς τον ΟΓΑ. Τώρα, σε αυτή την λαίλαπα έρχεται να προστεθεί και ο πραγματικός κίνδυνος του πλειστηριασμού της αγροτικής γης, ολοκληρώνοντας το «αναπτυξιακό» έργο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον πρωτογενή τομέα.Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως περισσότερα από τα μισά αγροτικά δάνεια δεν εξυπηρετούνται και έχουν δοθεί με εγγύηση τις καλλιεργούμενεςεκτάσεις, γίνεται πλέον αντιληπτόότι η αγροτική γη σύντομα θα γίνει βορά σε εταιρείες πλειστηριασμών, χωρίς καμία δυνατότητα άμυνας για τον έλληνα αγρότη.


Τα παχιά προεκλογικά λόγια του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των ελλήνων αγροτών και την εκμετάλλευση του αναπτυξιακού πλεονεκτήματος του πρωτογενούς τομέα αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια ακόμα απάτη, ένα εύκολο ψέμα για την επίτευξη του αντικειμενικού στόχου του, αυτού της κατάληψης της εξουσίας και του βολέματος των φίλων, των συγγενών και της κομματικής του πελατείας. Για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους δεν περισσεύει τίποτα από την πλευρά της Κυβέρνησης, παρά μόνο απάθεια για την αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καλλιεργειών και των κοπαδιών τους, υποσχέσεις που με ευκολία ξεχνιούνται και τελικά αδιαφορία για την σταδιακή εξαφάνιση της εγχώριας παραγωγής και την εγκατάλειψητου πρωτογενούς τομέα.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet