Κώστας Τζαβάρας: Δήλωση για το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Την επόμενη μέρα της εκλογικής μάχης της 20ης Σεπτεμβρίου, Αισθάνομαι βαθιά την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημοσίως, όλες και όλους τους συμπατριώτες μου Ηλείους, που στήριξαν την παράταξή μας και με τίμησαν με το βουλευτικό αξίωμα για έκτη συνεχή φορά.

Με τις εκλογές ολοκληρώθηκε μια μάχη, την οποία δώσαμε με αγωνιστικότητα, με αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος και διάθεση συμβολής στην πανεθνική προσπάθεια που απαιτείται για έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο λαός όμως αποφάσισε να υιοθετήσει την πρόταση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και να αναθέσει μόνο σε αυτούς και στους ΑΝΕΛ την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, που οι ίδιοι υπέγραψαν.

Τώρα μπροστά μας βρίσκεται μια περίοδος σοβαρών προκλήσεων και μεγάλων προβλημάτων, τόσο σε εθνικό όσο και σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, τα οποία θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου μας. Από τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν την λαϊκή εντολή ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, θέλω να πιστεύω ότι μόνο καλό για την χώρα μπορεί να προκύψει και ιδίως πολιτική σταθερότητα και αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες. Μπροστά τους ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρόν.

Εμείς θα παρακολουθούμε με άγρυπνο ενδιαφέρον την εξέλιξη όλων των εθνικών θεμάτων, σε όλα τα πεδία και τα επίπεδα που εκδηλώνονται οι αντίστοιχες προκλήσεις, τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση. Είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε τον ρόλο που μας εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση στην νέα Βουλή, χωρίς βέβαια να κάνουμε κατάχρηση των κοινοβουλευτικών δυνατοτήτων που μας προσφέρει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής στην έκφραση στείρων και άγονων αρνήσεων, όπως έκανε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Θα ασκήσουμε γόνιμη και εποικοδομητική κριτική στην νέα κυβέρνηση, αναδεικνύοντας τυχόν σφάλματα και προτείνοντας συγκεκριμένους τρόπους θεραπείας τους.

Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσκαιρα και τα εφήμερα εύγε αλλά εκ παραδόσεως πολιτικής αναζητούμε βιώσιμες λύσεις στα εθνικά προβλήματα χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος. Εύχομαι επιτυχία στο έργο της νέας κυβέρνησης που επέλεξε ο ελληνικός λαός και δηλώνω ότι, όπως και στο παρελθόν έτσι και στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, θα είμαι πιστός υπηρέτης των συμφερόντων του Ηλειακού λαού, θέτοντας όλες τις κοινοβουλευτικές δυνατότητες και τις δυνάμεις μου στην διάθεση των συμπολιτών μου.

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet