Κώστας Τζαβάρας: Όχι άλλα ψέματα κ. Τσίπρα, όχι άλλες «όμορφες μέρες»…

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο η χώρα οδηγείται σε εκλογέςμε πρωτοβουλία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, παρά τις ανεπανόρθωτες ζημιές που προκαλεί κάθε εκλογική διαδικασία μέχρι σήμερα.Η πρόωρη διάλυση της Βουλής που προκάλεσε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 είχε σαν αποτέλεσμα να περάσει η χώρα από τη ανάπτυξη στην ύφεση, από τα οικονομικά πλεονάσματα να κυλήσει στα ελλείμματα και από την φάση που προετοιμαζόταν για έξοδο από το μνημόνιο να ξανακυλήσει σε νέο υπέρογκο δανεισμό.

Εν συνεχεία, η προκήρυξη ενός δημοψηφίσματος κατά παράβαση των συνταγματικών προβλέψεων και των διεθνών προτύπων έφερε το κλείσιμο των τραπεζών και τον έλεγχο της κίνησης των κεφαλαίων, οδηγώντας την οικονομία σε κατάρρευση, προκάλεσε μείωση του ΑΕΠ κατά 7,5 μονάδες, αυξάνοντας τους ανέργους κατά 300.000 και δημιούργησε νέες δανειοδοτικές ανάγκες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ύψους 25 δις ευρώ.Ο κ. Τσίπρας είναι πλέον φανερό ότι δεν μπορεί να κρυφτεί.Σκοπός του δεν είναι να σώσει την χώρα, να επουλώσει τις πληγές της οικονομικής κρίσης και να ανορθώσει τις ζημιές της κοινωνικής διάλυσης που έχει προκαλέσει η άφρων,ανεύθυνη και τυχοδιωκτική δράση του κόμματος του, τόσο ως αντιπολίτευση όσο και ως κυβέρνηση. Τα γλυκά ψέματα πια δεν μπορούν να καλύψουν την σκληρή πραγματικότητα, η οποία πλέον αντιδρά απέναντι στον βιασμό των ανεύθυνων χειρισμών μιας κυβέρνησης ανίκανης.

Η τελευταία απόφασή του για κήρυξη πρόωρων εκλογών την επομένη της υπογραφής από τον ίδιο του 3ουμνημονίου και ύστερα από την εκταμίευση της χρηματοδοτικής δόσης των 23 δις από τους εταίρους, θα μείνει στην ιστορία του τόπου ως μνημείο κομματικής υστεροβουλίας και προσωπικής ιδιοτέλειας.Προκειμένου να δώσει διέξοδο στα εσωκομματικά του προβλήματα, πουοξύνθηκαν μετά την αποσκίρτηση από τις τάξεις της παράταξης του 44 βουλευτών στις πρόσφατες ψηφοφορίες στην Βουλή και με κυνικό υπολογισμό, παραιτείται και μας οδηγεί σε εκλογές, σε μια προσπάθεια να υφαρπάξει ξανά την ψήφο του λαού, πριν τον ερχομό των νέων μέτρων και των εκκαθαριστικών για την πληρωμή των δυσβάσταχτων φόρων που συνεπάγεται το 3ομνημόνιο, που είναι το αποτέλεσμα αποκλειστικής επινόησηςκαι αγωνιστικήςυπερήφανης διαπραγμάτευσης του κ.Τσίπρα.Μέτρων και φόρων που φτάνουν σχεδόν τα 12 δις ευρώ και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την πληρωμή φόρου εισοδήματος για το 2014 μαζί με την αυξημένη προκαταβολή φόρουκαι την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης (8.466 εκ. ευρώ), τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων μετά την αύξηση των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης (422 εκ. ευρώ), την απόδοση ΦΠΑ με τους αυξημένους συντελεστές (795 εκ. ευρώ), την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ στο ίδιο ύψος σε πέντε δόσεις φέτος (2.650 εκ. ευρώ), την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2016 (1.083 εκ. ευρώ), τη μείωση της επιδότησης του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης για τους αγρότες. Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που κατά το πρώτο 7μηνο του έτους τα καθαρά έσοδα του Προϋπολογισμού είναι μειωμένα κατά 4 δισ. ευρώ, δηλαδή -14,2 % έναντι του στόχου, ενώ την ίδια ώρα εμφανίζεται πρωτογενές πλεόνασμα 3,7 δισ. ευρώ, ως αποτέλεσμα όμως της καταστροφικής στάσης πληρωμών που έχει επιβάλει το Δημόσιο.

Το δυστύχημα για την Ελλάδα είναι ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή τουδεν δίστασαν επί 8 μήνεςνα πουν πλήθος συνειδητών ψεμάτων, που μόνο στόχο είχαν να καλύψουν την ανικανότητα τους να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας.Ακόμα και όταν υπέγραφε το 3ομνημόνιο, το πλέον επώδυνο που έχει αντιμετωπίσει η χώρα, με νέα ψέματα προσπαθούσε να καλύψει την ανεπάρκεια του και να εξαπατήσει τον λαό, φτάνοντας την τέχνη της παραμόρφωσης της πραγματικότητας σε νέο επίπεδο. Και τώρα που η φαντασιακή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα του τόπουκατέρρευσεκαι μαζί με αυτή και τα ψέματα του κ. Τσίπρα, ο λαός γνωρίζει πολύ καλά πλέον τι σημαίνει αριστερή κυβέρνηση. Σημαίνει πρόσκαιρη ευφορία και μεγάλες υποσχέσεις, σημαίνει μετάθεση ευθυνών και απόδραση από τις υποχρεώσεις, σημαίνειδαιμονοποίηση τωναντιπάλων της, διχασμόστην κοινωνία, σημαίνει πλήρη ανικανότητα και κυνισμό απέναντι στα προβλήματα του έθνους.


Στην σύντομη προεκλογική περίοδο που ξεκινά θα ακούσουμε ακόμα περισσότερα ψέματα από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ,ψέματα για νέα καλύτερη διαπραγμάτευση της συμφωνίας στο μέλλον και για ισοδύναμα μέτρα, τα οποία παραδόξως δεν προτάθηκαν ποτέ όταν ο ίδιος και οι υπουργοί του συζητούσαν με τους εταίρους μας. Σε αυτά θα προστεθούν και οι φαντασιώσεις του κ. Λαφαζάνη για έναν νέο παράδεισο εκτός ευρώ, όπου η δραχμή θα εξασφαλίσει σε όλους μας ένα καλύτερο μέλλον.Ευτυχώς, ήρθε πλέον η στιγμή που ο λαός συνειδητοποιεί το ψέμα και την απάτη που μετήλθε η αριστερά για να ανέλθει στην εξουσία του τόπου. Και ο λαός αυτή την φορά δεν θα παρασυρθεί απόμεγάλα λόγια και υποσχέσεις, αλλά θα επιλέξει τις δυνάμεις εκείνες που μπορούν να δώσουν ρεαλιστικές λύσεις, πουμάχονται πραγματικά για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας, χωρίς να ωραιοποιούν την πραγματικότητα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που σε κάθε δυσκολία προσφεύγει ξανά στον λαό, θέλοντας να ξεπεράσει τα εσωκομματικά του αδιέξοδα.

Η Νέα Δημοκρατία ενσαρκώνει τον ορισμό μιας τέτοιας δύναμης, μιας δύναμης αλήθειας και ευθύνης, που έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας με σύνεση και επιτυχία, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Στις επερχόμενες εκλογές πρέπει να πρυτανεύσει η επιλογή της πολιτικής εκείνης δύναμης που θα αναλάβει υπεύθυνα να αντιμετωπίσει και να θεραπεύσει τις βλάβες που προκάλεσαν στην οικονομία και την κοινωνία οι εγκληματικοί χειρισμοί και οι παλινωδίες του κ. Τσίπρα και των εκλεκτών του, να αποκαταστήσει την χαμένη αξιοπιστία την χώρας απέναντι στους εταίρους της στην Ε.Ε. και να επαναφέρει την Ελλάδα ξανά στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων που οδηγούν έξω από την κρίση και τα μνημόνια. Και η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει έμπρακτα ότι μπορεί.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet