Κώστας Τζαβάρας: Καλός αγώνας είναι αυτός που κάνουμε στο όνομα των ονείρων μας

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Με την ανακοίνωση των βάσεων έλαβε τέλος η αγωνία των υποψηφίων των φετινών πανελληνίων εξετάσεων. Πλέον ανοίγεται μπροστά τους ο επίπονος αλλά συνάμα υπέροχος δρόμος της αναζήτησης της γνώσης, της συλλογής όλων εκείνων των απαραίτητων εφοδίων που συντελούν στην διεύρυνση των οριζόντων και διαμορφώνουν μελλοντικούς χρήσιμους στην κοινωνία ανθρώπους.

Οι θερμότερες ευχές μου για καλή σταδιοδρομία και προκοπή απευθύνονται στα παιδιά μας που κόπιασαν και βλέπουν πλέον το αποτέλεσμα των κόπων τους και συνάμα στους αφανείς ήρωες, τους γονείς τους που στάθηκαν δίπλα τους και συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειές τους, εν μέσω των εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών συγκυριών που περνά ο τόπος. Εύχομαι να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους, να κάνουν υπερήφανους τους γονείς τους, τους δασκάλους τους και τον νομό μας με τις επιτυχίες τους.
Τις ίδιες ευχές θέλω να δώσω και στα παιδιά μας που δεν κατάφεραν εφέτος να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να τους ευχηθώ να αφήσουν γρήγορα πίσω τους την πρόσκαιρη αυτή αποτυχία, να μην χάσουν την πίστη τους στην προσπάθεια και να μην αποθαρρυνθούν.

Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσετε να αγωνιζόσαστε για τα όνειρα σας, να συνεχίσετε να διεξάγετε τον Καλό Αγώνα, είτε μέσα είτε έξω από τα Πανεπιστήμια, σε πείσμα των δύσκολων καιρών και των κακών συγκυριών που περνά η χώρα. Γιατί άλλωστε εσείς είστε το μέλλον αυτού του τόπου και η ελπίδα του για μεγάλα και ουσιαστικά πράγματα.

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet