Κώστας Τζαβαρας: Αποχαιρετισμός στον Βασίλη Κορκολόπουλο

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Η Ηλεία αποχαιρέτησε σήμερα έναν ευπατρίδη της πολιτικής ζωής του τόπου, γέννημα-θρέμμα της ιερής γης της Ολυμπίας, τον Βασίλη Κορκολόπουλο, έναν άνθρωπο που αγάπησε την Ηλεία, την τίμησε και την υπηρέτησε με ζήλο κατά την διάρκεια της ζωής του.

Μόχθησε και πέτυχε την επαγγελματική αναγνώριση από πολλές θέσεις και κυρίως από την συνεργασία του με τον Όμιλο Λάτση, για να τον περιβάλει αργότερα με την εμπιστοσύνη του ο Ηλειακός λαός, στέλνοντάς τον ως αντιπρόσωπό του στην Βουλή των Ελλήνων επί μακρό χρονικό διάστημα. Ο Βασίλης Κορκολόπουλος υπήρξε πάντα κοντά στους συμπατριώτες του, υπηρετώντας το κοινό καλό με αμέριστη αγάπη και γενναιοδωρία, χωρίς αποκλεισμούς.

Την αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του συναγωνιζόταν μόνο η έντονη συλλεκτική του δραστηριότητα, μάρτυρας της οποίας θα παραμένει το πλούσιο συγγραφικό του έργο. Όπως αρεσκόταν ο ίδιος να λέει κινητήριος μοχλός της υπήρξε η αγάπη, ο έρωτας και το πάθος προς τα αντικείμενα που επιλέγει να σώσει από την φθορά, συναισθήματα που χαρακτήριζαν τον άνθρωπο Βασίλη Κορκολόπουλο και στην καθημερινότητά του.

Με την ίδια ζέση υπηρέτησε τον Ηλειακό λαό και την χώρα ως βουλευτής, δίδοντας απτά δείγματα πολιτικού πολιτισμού και δημοκρατικών αντιλήψεων στους αγώνες του εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Το ήθος και η καθάρια έκφραση του χαρακτήρα του, οι ήπιες και πάντα συνθετικές προσεγγίσεις του λείπουν πλέον από την πολιτική ζωή του τόπου και από τους φίλους και συμπατριώτες του.

Η Ηλεία απώλεσε έναν σημαντικό πολιτικό, έναν σπουδαίο υποστηριχτή της. Μα κυρίως έχασε έναν σπάνιο άνθρωπο, που θα συνεχίζει όμως να ζει στις καρδιές των συμπατριωτών του, μέσα από το πλούσιο έργο του. Καλό ταξίδι αγαπητέ Βασίλη.

Κώστας Τζαβάρας
Βουλευτής Ηλείας
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet