Κώστας Τζαβάρας: Η Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ. δεν είναι λάφυρο στο μικροκομματικό αγώνα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της Αχαΐας για την στήριξη της οικονομίας της Πάτρας

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Σε κατάθεση Ερώτησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε ο βουλευτής Ηλείας και τέως υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, σχετικά με τη ασκούμενη πίεση από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. της Αχαΐας για την μετακίνηση της Σχολής Εκπαιδεύσεως Τεχνιτών Τηλεπικοινωνίας (Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ.) από τον Πύργο στην Πάτρα, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεχνικού.

Σε πρόσφατη αναφορά που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. της Αχαΐας προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταγράφηκε εκ νέου το πάγιο αίτημα τους για την μεταφορά της Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ. στην Πάτρα, με την δικαιολογία της εξοικονόμησης πόρων, του εξορθολογισμού των δαπανών και της επιχειρησιακής αναδιοργάνωσης επί τω βέλτιω των μονάδων και των υπηρεσιών του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο της «Μελλοντικής Δομής Δυνάμεων» του ΓΕΣ.

Η απάντηση του ΥΠ.ΕΘ.Α. – προφανώς μέσα στο ίδιο πνεύμα της δημιουργικής ασάφειας που μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – σημειώνει ότι ήδη «…εξετάζεται από την πολιτική ηγεσία σε συνεργασία με του αρμόδιους φορείς, η πλήρης αναδιοργάνωση της διάταξης και λειτουργίας των υφιστάμενων Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, υπό το πρίσμα παραδοχών και προϋποθέσεων, όπως η ορθολογική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων για τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών στρατωνισμού και εκπαίδευσης οπλιτών… και δεδομένης της ιδιαίτερης σημασίας που αποδίδεται στην τεχνική εκπαίδευση ειδικότερα, λαμβάνεται μέριμνα διαρκώς για την ουσιαστική αναβάθμισή αυτής και την υιοθέτηση σχετικών προτάσεων που είναι συμβατές με τον γενικότερο σχεδιασμό μετεξέλιξης των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν αντιβαίνουν στην προσπάθεια εξορθολογισμού των διαθέσιμων πόρων, ενόψει της δυσμενούς δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας».

Η Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ. δεν γίνεται και δεν επιτρέπεται να αποτελεί λάφυρο στον μικροκομματικό αγώνα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της Αχαΐας για την στήριξη της οικονομίας της τοπικής κοινωνίας της Πάτρας, όπως οι ίδιοι παραδέχονται. Όντας συνδεδεμένη 43 χρόνια με την πόλη του Πύργου, η Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ. αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί βασικό τμήμα των υποδομών υπηρεσιών του νομού, παρέχοντας εκπαίδευση σε πλήθος αξιωματικών και οπλιτών,ως Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς. Η Σχολή, με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της, δεν παρέμεινε στάσιμη, πετυχαίνοντας το 2009 να πιστοποιηθεί από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, προκειμένου να μπορεί να προσφέρει στους στρατεύσιμους οπλίτες την επαγγελματική ειδικότητα του τεχνίτη τηλεπικοινωνιών και ενσύρματων-ασύρματων μέσων.

Επιπλέον το 2014, χορηγήθηκε στη Σχολή άδεια Κέντρου Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 από το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της μετεξέλιξης των Κ.Ε.Κ., με την υποστήριξη της τότε ηγεσίας του ΥΠ.ΕΘ.Α. και με στόχο την εξοικονόμηση πόρωνμέσααπό την διακλαδική εκπαίδευση του προσωπικού στην Σχολή, ένα στόχο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραμέρισε προς όφελος τοπικών μικροσυμφερόντων.

Ο Κώστας Τζαβάρας ζητά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις του σχετικά με το μέλλον της Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ. και τις απαιτήσεις των Αχαιών βουλευτών για μετεγκατάστασή της στην Πάτρα. Παράλληλα, επισημαίνοντας την άρτια υλικοτεχνική υποδομή της Σχολής, την πληρότητα της βιβλιοθήκης της και το επίπεδο του προσωπικού της, καθώς και την πιστοποίηση της, ρωτά τον υπουργό ΕΘ.Α. αν προτίθεται να προχωρήσει στην αναβάθμιση της Σχολής ως Διακλαδικού Ειδικού Κέντρου Εκπαίδευσηςκαι για τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, αξιοποιώντας κατά τον τρόπο αυτό την σημαντική επένδυση που έχει γίνει έως σήμερα σε μέσα και εγκαταστάσεις και παράλληλα εξοικονομώντας ουσιαστικούς πόρους από την ενιαία εκπαίδευση του προσωπικού.

Τέλος, ο Κώστας Τζαβάρας ζητά να μάθει τις προθέσεις του υπουργείου αναφορικά με το θέμα της ενεργειακής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης του στρατοπέδου «Καραχάλιου», όπου εδρεύει η Σχολή, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκώνσυστημάτων και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων της Μονάδας, πρόγραμμα που αποτελεί πάγια απαίτηση του προσωπικού της.

Η κοινωνία της Ηλείας έχει κουραστεί το τελευταίο διάστημα να αποκρούει τις συστηματικές προσπάθειες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να απαξιώσουν το νομό και τις υποδομές του, όπως έχει κουραστεί και την απουσία των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την προσπάθεια απόκρουσης αυτής της απαξίωσης. Μετά τις παλινωδίες του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, την απόλυτη εγκατάλειψη της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηλείας, την άφεση των υποδομών υγείας και ασφάλειας στο έλεος του Θεού, ήρθε η ώρα για το ψευδοκράτος των Πατρών να διεκδικήσει εκ νέου και τη Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ., στο όνομα της κοντόφθαλμης πολιτικής των τοπικών του οικονομικών συμφερόντων, όπως χωρίς ντροπή επικαλούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην αναφορά τους.

Η Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ. μπορεί να αποτελέσει ένα πραγματικό πλεονέκτημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και για την επαγγελματική εκπαίδευση των παιδιών μας, αρκεί να υποστηριχθεί και να αφεθεί να παράξει το έργο που γνωρίζει και δύναται. Είναι καιρός αυτή η Κυβέρνηση της καταστροφής να υποστηρίξει τα μέσα και τους φορείς εκείνους που μπορούν να στηρίξουν την χώραστην προσπάθεια της να ορθοποδήσει και να αφήσει επιτέλους την υπεράσπιση των μικροκομματικών συμφερόντων στην άκρη. Είναι καιρός να καταλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι η Ηλεία δεν είναι ούτε φέουδο, ούτε αποικία, μα ούτε και προσάρτημα κανενός.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet