Κώστας Τζαβάρας: Κανείς πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί και ιδίως εσείς κ. Τσίπρα γιατί λέτε ψέματα

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Την σκυτάλη της υποσχεσιολογίας από τον κ. Σταθάκη και τον Σπίρτζη πήρε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στην χτεσινή επίσκεψή του στο υπουργείο Υποδομών, αναφορικά με το σημαντικό για την κοινωνία της Ηλείας έργο του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος. Περιορίστηκε βέβαια να αναφέρει ότι από την ενημέρωση που έλαβε το υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει στον διαγωνισμό για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος, χωρίς όμως να τολμήσει ούτε αυτός, ούτε ο υφιστάμενος του κ. Σπίρτζης να προσδιορίσουν το πότε, αφήνοντας ξανά να πλανιέται η αόριστη και γενικόλογη δέσμευση τους για την υλοποίηση του κρίσιμου αυτού έργου. Μια δέσμευση που χωρίς ντροπή συνεχίζει η κυβέρνηση να επαναλαμβάνει, αλλάζοντας κατά περίπτωση τον χρόνο της πραγματοποίησης του διαγωνισμού, πιστεύοντας προφανώς πως αναφέρεται σε ιθαγενείς που εντυπωσιάζονται από τον συνεχή καταιγισμό ημερομηνιών, την ίδια ώρα που ο υφιστάμενος δρόμος διεκδικεί σχεδόν καθημερινά ανθρώπινες ζωές.

Στην ίδια επίσκεψη ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι κανείς πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί και συμπλήρωσε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ «…βασίζεται στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος, στο σεβασμό των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, στα ανταποδοτικά οφέλη προς τους πολίτες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κυρίως όμως βασίζεται στη λογική της διαφάνειας σε όλα, στα οικονομικά και τεχνικά στοιχεία, στις διαδικασίες, στους εμπλεκόμενους».Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί και ιδίως εσείς κ. Τσίπρα, γιατί ανερυθρίαστα συνεχίζετε τα ψέματα των υφισταμένων σας και τα απευθύνετε στην ελληνική κοινωνία. Ο τρόπος με τον οποίο ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο σύρεται η ημερομηνίατηςεπαναδιεξαγωγής του, πάνω απ’ όλα δείχνει μια βαθειά αδιαφορία για το τι συμβαίνει στην κοινωνία της Ηλείας, μια βαθειά έλλειψη σεβασμού για τις ανάγκες του λαού της Ηλείας, που αγωνίζεται εδώ και πολύ καιρό για την υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου.

Ψεύδεστε γιατί παρατείνετε με ανερμάτιστες δικαιολογίες την ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών της Ηλείας, γιατί θέτετε σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και της διαφάνειας. Εμφανιστήκατε ως απηνείς διώκτες ενός συστήματος διαπλοκής, το οποίο όμως μέχρι σήμερα υπηρετείτε πιστά.Και στο όνομα των εμμονών σας και κατά τρόπο εντελώς απροσδόκητο και απρόβλεπτο, κατά τρόπο αυθαίρετο και καταχρηστικό, ματαιώσατε ένα κρίσιμο έργο, χωρίς καμία σημαντική αιτιολογία και χωρίς κανένα πραγματικό σχεδιασμό, παρά μόνο για να ξαναμοιράσετε την «πίτα» των δημοσίων έργων και να δημιουργήσετε νέα «τζάκια» στον τομέα των κατασκευών και των προμηθειών.

Και απορροφημένοι από αυτή σας την προσπάθεια δεν κατορθώσατε να αντιληφθείτε όμοια την τεράστια ζημιά που προκαλείτε στο επίπεδο των ανταποδοτικών οφελών για τους κατοίκους της Ηλείας και την τοπική αυτοδιοίκηση και βέβαια κατ’ επέκταση στο ίδιο το Κράτος. Με την παράλογη επιλογή της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώσει τις διαδικασίες δημοπράτησης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, τα τρία σημαντικότερα πλεονεκτήματα της Ηλείας, ο πρωτογενής παραγωγικός τομέας με τα ιδιαίτερα εξαγωγικά χαρακτηριστικά του, ο λιμένας κρουαζιέρας του Κατάκολου με τους σχεδόν 600.000 επιβάτες ετησίως και ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας με άλλους τόσους επισκέπτες, παραμένουν αποκομμένοι από σύγχρονη οδική πρόσβαση και αδυνατούν να αναπτυχθούν στα όρια των πραγματικών τους δυνατοτήτων. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να κόπτεται ο κ. Τσίπρας για εθνικές οδούς κλειστές, αποκομμένες και χωρίς διασυνδέσεις με τα λιμάνια, τις τουριστικές και βιομηχανικές περιοχές, την ίδια ώρα που η Ηλεία παραμένει χωρίς εθνική οδό, για το καπρίτσιο του ιδίου και της κυβέρνησης του.

Μένει τώρα να δούμε εάν θα καταστεί εφικτή η δημοπράτηση του αναγκαίου για την ανάπτυξη της Ηλείας έργου έως το τέλος του Σεπτεμβρίου. Μια δημοπράτηση που θα βάλει τον αυτοκινητόδρομο σε τροχιά ολοκλήρωσης το 2020 και αυτό με την προϋπόθεση ότιθα αντιμετωπιστεί και η κατάσταση ασφυξίας που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην αγορά και τον ιδιωτικό τομέα, μια κατάσταση που έχει οδηγήσει και τις κατασκευαστικές εταιρίες σε οικονομική κατάρρευση, και ότι το ρίσκο της τμηματικής δημοπράτησης δεν θα αποτύχει και θα δημιουργήσει καταστάσεις όμοιες με το έργο Άκτιο – Αμβρακία, δημιουργώντας καθυστερήσεις δύο και πλέον ετών. Σε κάθε περίπτωση τα ξεδιάντροπα ψέματα του κ. Σπίρτζηαπό τον Μάρτιο για ταχύτερη ολοκλήρωση του δρόμου και οι συνεχείς αλλαγές στις ημερομηνίες της δημοπράτησης έχουν αποκαλυφθεί.

Ώρα λοιπόν να σταματήσουν τα ψέματα, οι άνευ περιεχομένου εξαγγελίεςκαι οι λαϊκισμοί από την πλευρά της κυβέρνησης και αυτό το απολύτως αναγκαίο έργο για την ανάπτυξη της Ηλείας να προχωρήσει με τους ρυθμούς εκείνους που επιβάλουν η σπουδαιότητά και η αναγκαιότητά του. Δυστυχώς, μετά από επτά μήνες ακυβερνησίας ΣΥΡΙΖΑ, μετά από το δημοψήφισμα παρωδία, το κλείσιμο των τραπεζών και την παραλίγο έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, μετά από τον απόλυτο στραγγαλισμό της οικονομίας της χώρας και το πρώτο αριστερό μνημόνιο, το σκληρότερο μνημόνιο που καλείται να αντέξει η κοινωνία,η χώρα και η Ηλεία ζουν έντονα τον χυδαίο λαϊκισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έναν λαϊκισμό που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να χρησιμοποιεί τη Δημοκρατία ως άλλοθι, την πολιτική ως φενάκη και τη νομοθεσία ως πρόσχημα για την ικανοποίηση των κοντόφθαλμων κομματικών της σχεδιασμών.

 

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet