Κώστας Τζαβάρας: Ευθύνες στον Γιάνη Βαρουφάκη για νομισματικό πραξικόπημα,που αγγίζει τα όρια της εσχάτης προδοσίας και πειρατεία σε απόρρητα φορολογικά αρχεία

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Στην κατάθεση Ερώτησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς τονΠρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προχώρησε ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας και 23 ακόμα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη να προετοιμάζει νομισματικό πραξικόπημα, δηλαδή να προετοιμάζεται μαζί με μια μικρή ομάδα εμπίστων συνεργατών και φίλων του για την μετάβαση από το ευρώ στην δραχμή.

Και όλα αυτά εν μια νυχτί με το πάτημα ενός κουμπιού, κατά την ευφάνταστη και προκλητική επινόηση του πρώην υπουργού, του υπουργού που εκτός από την εκκεντρικότητα και τον ναρκισσισμό του, θα μείνει στα πολιτικά ίσως και ενδεχομένως στα εγκληματολογικά χρονικά του τόπου, ως ο υπουργός που έκανε πειρατεία στο κράτος. Ο υπουργός που αυτάρεσκα και ηδονικά ρουφούσε την δημοσιότητα στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, αδιαφορώντας για το αν με την απροσεξία, τις υπερβολές και την έλλειψη στοιχειώδους γνώσης των ευρωπαϊκών κανόνων,οδηγούσε την ήδη κλονισμένη από τα καμώματά του εθνική οικονομία στην καταστροφή.

Η πιο αποκρουστική και απεχθής όμως όψη της δράσης του ήταν η παραπλάνηση των πολιτών και των πολιτικών της χώρας για την δήθεν διαπραγμάτευση, που αυτός και οι συνεργάτες του πραγματοποιούσαν επί πέντε μήνες με σκοπό μια καλύτερη συμφωνία, έναν έντιμο συμβιβασμό, που θα αποτελούσε την τελικήδικαίωση για το αντιμνημονιακό μέτωπο, του οποίου ηγήθηκε στις πρόσφατες εκλογές ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλίμονο όμως, ο «σωτήρας» απεδείχθη ένας ποταπός ολετήρας χωρίς αιδώ, χωρίς περίσκεψη χωρίς επίγνωση των συνεπειών που θα έχουν οι ενέργειές του, δολίως και ενσυνειδήτως οργάνωσε στο παρασκήνιο και στους σκοτεινούς διαδρόμους των υπηρεσιών του υπουργείου που επί 5 μήνες προΐστατο την νομισματική αποσταθεροποίηση της χώρας.

Αυτή ακριβώςομολόγησε ανερυθρίαστα σε τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο ενός φόρουμ στελεχών αντισταθμιστικών αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου (hedgefunds) στις 16 Ιουλίου στο Επίσημο Φόρουμ Νομισματικών και Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων.Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων το σχέδιο του τέθηκε σε εφαρμογή από τον Δεκέμβριο του 2014 και αναπτύχθηκε μεθοδικά μέχρι την νύχτα της 5ης Ιουλίου, οπότε και κατέρρευσε από εξωγενείς παράγοντες, ήτοι μετά την άρνηση των ρώσων να υποστηρίξουν το εγχείρημα της επιστροφής στην δραχμή με ένα δάνειο ύψους 10 δις δολαρίων.

Όπως έγινε γνωστό στις λεπτομέρειες του, το απεχθές σχέδιο περιλάμβανε την δημιουργία ενός παράλληλου ψηφιακού νομίσματος, που δεν θα λειτουργούσε μέσα από το συμβατικό τραπεζικόσύστημα, αλλά μέσα από ένα σύστημα πληρωμών που θα υποστηριζόταν από το σύστημα TAXISτου υπουργείου Οικονομικών. Και όπως εξοργιστικάπαραδέχθηκε ο κ. Βαρουφάκης για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός έπρεπε να παρακαμφθεί ο αρμόδιος γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων, η ανεξαρτησία του οποίου έχει θεσμοθετηθεί νομοθετικά, και να παραβιαστούν τα προσωπικά φορολογικά δεδομένα των ελλήνων φορολογούμενων.

Για όλα αυτά ως συνεργό του χρησιμοποίησε τον στενό του φίλο και γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, του οποίου βέβαια ο ρόλος μένει να διερευνηθεί από τις αρμόδιες εισαγγελικέςαρχές, αφού η αναζήτηση ποινικών ευθυνών γι αυτόν δεν εμποδίζεται από το υπουργικό κώλυμα που προστατεύει τον κ. Βαρουφάκη, για τον οποίο πρέπει να αποφανθεί σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος ηΒουλή, που οφείλει να συνέλθει με πρωτοβουλία της Προέδρουτης όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Ο Κώστας Τζαβάραςκαι οι λοιποί βουλευτές της Ν.Δ. ρωτούν τον Πρωθυπουργό αναυτός ο σχεδιασμός και η δράση του κ.Βαρουφάκη είχε την εντολή του, στα πλαίσια ενός σχεδίου Β΄ της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ενδεχομένου της αποτυχίαςτων διαπραγματεύσεωνμε τους εταίρους. Επιπλέον ερωτούν αν όντως ήταν σε γνώση του οι λεπτομέρειες του σχεδίου και οι διαφορετικές φάσεις του, ειδικότερα η υποκλοπή των ΑΦΜ των φορολογουμένων και η δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος.Τέλος, ζητούν από τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει άμεσα σε πρωτοβουλίες, προκειμένου να διερευνηθεί πολιτικά αλλά και δικαστικά αυτού του είδους η δράση στελεχών της κυβέρνησης, που κινείται έξω από τα όρια της δημοκρατικής νομιμοποίησης της.

Η ιδιάζουσα περίπτωση του κ. Βαρουφάκη και οι εξωθεσμικές εκτροπές του χρειάζονται επειγόντως αντιμετώπισηπολιτική μα κυρίως δικαστική. Πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέτοιο σχέδιο εκτροχιασμού και παρέκκλισης από τη λαϊκή εντολή, που προέρχεται μάλιστα από μέλος της κυβέρνησης και με τις ευλογίες του πρωθυπουργού. Και βέβαια η διερεύνηση δεν πρέπει να σταματήσει στον κ. Βαρουφάκη, αλλά οφείλει να επεκταθεί και την περίπτωση του κ. Λαφαζάνη, ο οποίος,όπως γράφτηκε στον ημερήσιο τύπο, σε συγκέντρωση συντρόφων του στο ξενοδοχείοOSCAR της Αθήνας, ως επίδοξος πραξικοπηματίας φέρεται να εκινείτο προς την σύλληψη του επικεφαλής της ΤτΕ κ. Στουρνάρα, την κατάληψη εξ’ εφόδου του Νομισματοκοπείου και τηδέσμευσητων τραπεζικών διαθεσίμων της χώρας, προκειμένου να υποστηριχθεί το εγχείρημα της μετάβασης στη δραχμή.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet