Έντονη αντίδραση Κώστα Τζαβάρα στα σχόλια της Ζωής Κωνσταντοπούλου περί κατάλυσης της Δημοκρατίας

Την αγανάκτηση και έντονη αντίδραση του βουλευτή Ηλείας και τέως υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα προκάλεσε σχόλιο της Προέδρου της Βουλής κατά την συζήτηση της Τετάρτης στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου του σχεδίου νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4334/2015». Η κ. Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στην επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, παρατήρησε γενικόλογα ότι αυτή δεν αποτελεί μομφή προς την Κυβέρνηση, αλλά αντίθετα είναι μομφή σε αυτούς που απεργάζονται την κατάλυση της δημοκρατίας στη χώρα μας και σε εκείνους οι οποίοι τους επικουρούν από διάφορες θέσεις.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ζητούσαν να συγκεκριμενοποιηθεί η παρατήρηση της, η Πρόεδρος της Βουλής απέφυγε να απαντήσει και έδωσε τον λόγο στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Λαγό, ο οποίος χρησιμοποίησε την ίδια αυτή παρατήρηση της Προέδρου για να κατηγορήσει τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που στήριζαν την προηγούμενη συγκυβέρνηση.

Ο Κώστας Τζαβάρας ζήτησε και έλαβε εν συνεχεία τον λόγο και σε έντονο ύφος σημείωσε ότι δυστυχώς δεν περίμενε ποτέ ότι, ως αντιπρόσωπος του ελληνικού λαού μέσα στην Αίθουσα όπου ασκείται η λαϊκή κυριαρχία, θα άκουγε αυτήν την πολύ βαρυσήμαντη καταγγελία από την Πρόεδρο της Βουλής, ότι δηλαδή υπάρχουν κάποιοι που απεργάζονται την κατάλυση της δημοκρατίας στη χώρα. Ζήτησε δε από την Πρόεδρο, με το δικαίωμα του ως αντιπρόσωπος του ελληνικού λαού, να καταγγείλει ποιοι είναι αυτοί, αν όμως δεν προτίθεται να το κάνει, τότε να ενημερώσει το Σώμα εάν συμφωνεί με όσα ακούστηκαν από τον βουλευτή της Χ.Α.

Και συμπλήρωσε ο Κώστας Τζαβάρας: «Είναι πολύ σοβαρά τα ζητήματα και θεωρώ ότι έχετε και τη σοβαρότητα και την ευθύνη που απαιτείται, για να διακρίνετε ποιο είναι κάθε φορά όχι το διαδικαστικό διακύβευμα, αλλά το ουσιαστικό, που σε αυτήν την περίπτωση σας διαβεβαιώ ότι είναι η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος». Την ώρα που η κοινωνία και το Κοινοβούλιο αντιμετωπίζει τα αποτελέσματα των καταστροφικών διαπραγματευτικών ακροβασιών του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη, που μας οδήγησαν στο πρώτο «αριστερό» μνημόνιο και ενώ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η προσπάθεια να αποφευχθεί η χρεοκοπία και η καταστροφή της χώρας, είναι λυπηρό εντός της Βουλής των Ελλήνων να ακούγονται κορώνες για προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος, συνταγματικής εκτροπής και παρέμβασης στην άσκηση της Νομοθετικής εξουσίας του Κοινοβουλίου και μάλιστα από ένα μείζονα θεσμικό παράγοντα, όπως είναι η Πρόεδρος της Βουλής. Οι στιγμές παραμένουν κρίσιμες για την πορεία της Ελλάδας και απαιτείται από όλους μας και κυρίως από το πολιτικό προσωπικό της χώρας σοβαρότητα, προσοχή και σύνεση στα λόγια και στις πράξεις μας.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet