Παρέμβαση Κώστα Τζαβάρα σε Βαγγέλη Μεϊμαράκη: «Πρόεδρε τα μέτρα εναντίον των αγροτών δεν μπορούμε να τα ψηφίσουμε»

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έκανε ο βουλευτής Ηλείας και τέως υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, δηλώνοντάς του ότι η Ν.Δ. δεν πρέπει να ψηφίσει τα μέτρα εναντίον των αγροτών. Σε μια συγκυρία που η χώρα αντιμετωπίζει ως εθνική επιταγή την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, με υψηλή προτεραιότητα την ενίσχυση του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, είναι αδιανόητο η Βουλή να ψηφίζει φορομπηχτικά μέτρα εναντίον των αγροτών και των κτηνοτρόφων της χώρας, αντί να θεσπίζει κίνητρα για την παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων.

Οι τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις από το κλείσιμο των τραπεζών, σε συνδυασμό με την νέκρωση της πραγματικής οικονομίας που έχει προκληθεί από την εγκληματική αδράνεια 6 μηνών και την πρωτοφανή ανικανότητα της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, έχει οδηγήσει σε πλήρη αποσύνθεση της παραγωγικές και οικονομικές λειτουργίες του πρωτογενούς τομέα στην Ηλεία. Μια περιφέρεια που πρέπει να αποτελεί τον στυλοβάτη κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας που στηρίζεται στην παραγωγή ανταγωνιστικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Στην δεινή θέση, στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας , η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή θα λειτουργήσει ως πυλώνας ανάπτυξης και στήριξης της οικονομίας μας, θα διατηρήσει το αγροτικό και το επιστημονικό δυναμικό στην ύπαιθρο και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, έχοντας παράλληλα εξαγωγικό χαρακτήρα, όπως με επιτυχία έχει αποδείξει η Ηλεία.Η παραγωγική ασφυξία, στην οποία οδηγούνται χιλιάδες αγρότες της χώρας με τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο ότι θα έχει σαν κατάληξη την εγκατάλειψη κάθε γεωργοκτηνοτροφικής δραστηριότητας.

Η κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών και εξαιρέσεων για τις αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, η κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος, η φορολόγηση με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ, με προκαταβολή φόρου μάλιστα που θα φθάσει στο 100%, η κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου και τα όσα άλλα προβλέπονται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, συνιστούν το τέλος του αγροτικού κόσμου. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι θα αποτελέσει πλήρη εθνική καταστροφή για τη χρεοκοπημένη πατρίδα μας η κατάρρευση της πρωτογενούς παραγωγής. Οφείλει επειγόντως να αναζητήσει και να ανεύρει οικονομικά ισοδύναμα, που θα αντικαταστήσουν τα επαχθή αυτά φορομπηχτικά μέτρα εναντίον της αγροτιάς.

Άλλωστε είναι πρωτοφανής η κοινωνική αναλγησία μιας αριστερής κυβέρνησης που επιμένει να μετακυλύει στις πλάτες του φορολογούμενου πολίτη το κόστος των 300 εκατομμυρίων ευρώ, που στοίχισαν οι κομματικά ιδιοτελείς επαναπροσλήψεις αρεστών και υμετέρων, φίλων και συγγενών, με καθαρά πελατειακή λογική, σε θέσεις του δημοσίου τομέα, που είχαν ήδη καταργηθεί, προβαίνοντας σε μονομερείς ενέργειες κατά παράβαση της συμφωνίας που η ίδια η Κυβέρνηση υπέγραψε στις 20 Φεβρουαρίου 2015, με τους ευρωπαίους εταίρους μας.

Μετά από αυτή την παρέμβαση του Κώστα Τζαβάρα, σε συνδυασμό και με τις διαμαρτυρίες και άλλων βουλευτών της Ν.Δ., ο κ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και διαμήνυσε ότι η Ν.Δ. δεν είναι διατεθειμένη να ψηφίσει τα μέτρα που αφορούν την φορολόγηση των αγροτών, όπως προβλέπονται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το «πρώτη φορά αριστερά» στην Κυβέρνηση δεν μπορεί να σημαίνει αποσάθρωση και διάλυση του αγροτικού κόσμου της χώρας. Εν συνέχεια, και μετά από διαβουλεύσεις έλαβε την απάντηση ότι η Κυβέρνηση πλέον αντιμετωπίζει την περίπτωση να μην συμπεριλάβει στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο τα μέτρα εναντίον του αγροτικού κόσμου της χώρας.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet