Κώστας Τζαβάρας: Σήμερα λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στην Δημοκρατία, ΝΑΙ στην Ελλάδα!

Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Κυβέρνησή του μας καλούν να συμμετάσχουμε σε ένα δημοψήφισμα παρωδία. Σε ένα θεσμικό πραξικόπημα που παραβιάζει τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατικής διαδικασίας και των διεθνών προτύπων, όπως πρόσφατα έκρινε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης και γνωμοδότησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Ένα δημοψήφισμα που δεν έχει σκοπό, όπως παραπλανητικά ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του να οργανώσει μια διαδικασία έκφρασης της λαϊκής θέλησης για ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, αλλά να διχάσει την κοινωνία και να δημιουργήσει εμφυλιοπολεμική σύγκρουση στον δεινά δοκιμαζόμενο από την οικονομική κρίση ελληνικό λαό.

Με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση είναι φανερό ότι προσπαθεί να προλάβει την διάσπαση του κυβερνώντος κόμματος, που ήδη από καιρό συνταράσσεται από εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ της ομάδας των φιλοευρωπαίων (Δραγασάκης, Παπαδημούλης, Χρυσόγονος κλπ) και της ομάδας του lobby της δραχμής, που επιδιώκει την ρήξη με την Ευρώπη και την απομόνωση της χώρας σε μια εθνική μοναξιά, που απειλεί την ασφάλεια της χώρας και το μέλλον του τόπου.

Είναι ίσως η πρώτη φορά μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που η οικονομία, η κοινωνία και η εθνική υπόσταση της χώρας αντιμετωπίζουν ένα τόσο σοβαρό κίνδυνο. Ένα κίνδυνο που προέρχεται από την ανικανότητα ανεπάρκεια και την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης Τσίπρα που αφού απέτυχε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη 5η αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος (για την οποία είχε δεσμευτεί στην περίφημη πλέον συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015) επιδιώκει σήμερα την κατάρτιση ενός τρίτου μνημονίου, που θα είναι το πρώτο «αριστερό» μνημόνιο της χώρας.

Με άφρονες χειρισμούς, με ολέθρια λάθη, με ασυγχώρητη περιφρόνηση των κανόνων της Ε.Ε. και των δεσμεύσεων της χώρας απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους μας, η Κυβέρνηση πέτυχε να στερήσει την οικονομία από τους απαραίτητους πόρους για την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, την διασφάλιση των καταθέσεων των πολιτών και την εφαρμογή του αναγκαίου εκσυγχρονισμού του κράτους. Η χώρα από αποκλειστική υπαιτιότητα του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης του βρίσκεται ήδη εκτός προγράμματος, σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας και οι δανειστές απειλούν να κηρύξουν ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρών, που μας έχουν δανείσει, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς του ESFS.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες κανείς δεν ξέρει πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες και ποιο θα είναι το επόμενο νόμισμα της χώρας. Παράλληλα οι ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν διακόψει κάθε διαπραγμάτευση με τον κ. Τσίπρα και τους εκπροσώπους της Κυβέρνησής του, οι οποίοι αποχώρησαν από το τραπέζι των συζητήσεων μονομερώς. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ο πρωθυπουργός της χρεωκοπίας έχει το θράσος σε αυτές τις κρίσιμες ώρες να οργανώνει ένα κάλπικο και ύποπτο δημοψήφισμα, δήθεν για να αποσπάσει από τον δοκιμαζόμενο λαό ένα υπερήφανο και αξιοπρεπές όχι, που τελικά θα μας απομονώσει μεν ακόμα πιο πολύ από τους ευρωπαίους εταίρους μας, κατά δεύτερο λόγο δε, είναι φανερό ότι θα το χρησιμοποιήσει για να απαλλαγεί από τις βαρύτατες ιστορικές, πολιτικές και ποινικές ευθύνες που ήδη βαρύνουν αυτόν και την κυβέρνηση του.

Για όλους αυτούς τους πρωτοφανείς, άφρονες και επικίνδυνους χειρισμούς της Κυβέρνησης, που στις 25 Ιανουαρίου απέσπασε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους εξόδου από την κρίση για την χώρα, πλην όμως ήδη με όρους εθνικής τραγωδίας μας οδηγεί στην άβυσσο, θεωρώ υποχρέωση μου ως βουλευτής Ηλείας να καλέσω δημοσίως τους συμπολίτες μου να αντισταθούν στις παραπλανητικές παραινέσεις του κ. Τσίπρα, που παρά πάσαν πατριωτική και εθνική λογική αποτελούν εμπαιγμό του λαού. Έχουμε λοιπόν όλοι υποχρέωση σήμερα να απαντήσουμε με ένα μεγάλο όχι στο όχι που μας ζητάει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, να διατρανώσουμε την πίστη μας στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, διεκδικώντας βιώσιμη λύση των εθνικών προβλημάτων εντός της ευρωζώνης και εντός του ευρώ.

Καλώ λοιπόν τον λαό της Ηλείας να ψηφίσει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στην Δημοκρατία, ΝΑΙ στην Ελλάδα.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet