Κώστας Τζαβάρας: Λέμε ΌΧΙ στο όχι που διαλύει την οικονομία, που διχάζει την κοινωνία, που φοβίζει τον λαό, που απομονώνει το Έθνος. Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ελλάδα.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015

H χώρα συνεχίζει να οδεύει προς το δημοψήφισμα της Κυριακής και να διέρχεται την επώδυνη οδόμιας εθνικής καταστροφής, πρωτόγνωρης για την νεώτερη ιστορία της.Η κυβέρνηση με την άφρονα επιλογή του δημοψηφίσματος προσφέρει μια χρυσή ευκαιρία στις δυνάμεις εκείνες της Ευρώπης, που επιδιώκουνεδώ και χρόνιανα ξεκαθαρίσουν με το πρόβλημα που λέγεται Ελλάδα και ελληνικό χρέος.

Σε αυτή την παγίδα, σ’ αυτό το εθνικό αυτογκόλ, σ’ αυτή την αυτοχειρία οδήγησε την χώρα ο κ. Τσίπρας, παραδίδοντάς της στο πιάτο των δανειστών. Και αν το αποτέλεσμα της Κυριακήςείναι το «όχι», τότε οδηγούμαστε σε έξοδο από το ευρώ άμεσα και απευθείας, χωρίς αυτοί να έχουν την ευθύνη, χωρίς αυτοί να ματώσουν, με την ευθύνη μόνο του ελληνικού λαού.

Η πολιτική απάτη και η μετάθεση της ευθύνης στο πολιτικό σώμα,που επέλεξε ο κ. Τσίπρας μαςέφτασε σε ένα δημοψήφισμα φαιδρό, με ένα ερώτημα για μια συμφωνία που δεν υπάρχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να υφαρπάξειεκ νέου τη ψήφο του ελληνικού λαού,παρά τις καταστροφικές συνέπειες της επιλογής του δημοψηφίσματος.Και προχώρησε σε αυτό προκειμένου να αντιμετωπίσει το εσωκομματικό του πρόβλημα και να παραμείνει στην εξουσία, όπως δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, γιατί αλλιώς η κυβέρνησή του θα κατέρρεε.

Μετά τις εκλογές του Γενάρη με την ακατάσχετη παροχολογία των 14 διςευρώ και μετά από πέντε μήνες απραγίας και ψέματος, έρχεται τώρα ο κ. Τσίπρας, μέσα από μια ανίερη συμμαχία των σκληρών ακραίων στοιχείων του ΣΥΡΙΖΑ με τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, να οδηγείστην καταστροφήαυτή τη χώρα που θέλει την Ευρώπη, θέλει την κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, θέλει το ευρώ.

Παρά τις ιαχές και τις μεγαλοστομίες του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησής του, η Ευρώπη δεν άλλαξε, το ευρώ δεν κατέρρευσε και οι αγορές δεν χόρεψαν πεντοζάλη. Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις εκτιμήσεις τους τελικά έστειλαν τον λαό σε τραπεζικό πανικό το Σάββατο με την αναγγελία του δημοψηφίσματος και τώρα ρίχνουν την ευθύνη σε αυτούς που χρηματοδότησαν με 89 δις ευρώ τις ελληνικές τράπεζες, για να μπορεί να λειτουργεί η ελληνική οικονομία.

Πλέον το μόνο καταφύγιο που έχει απομείνει στον κ. Τσίπρα είναι ο διχαστικός του λόγος, με τον οποίοπροσπαθεί να πολώσει συστηματικά τον ελληνικό λαό, χωρίζοντάς τονσε γερμανοτσολιάδες και υποταγμένους, όσους στηρίζουν το «ναι», και σε περήφανους έλληνες, όσους υποστηρίζουν το «όχι», καταφέρνοντας να τραυματίσει βαθύτατα την ελληνική κοινωνία.Το «όχι» έχει μέσα του έναν ηρωισμό, παραπέμπει σε λαμπρές σελίδες της ελληνικής ιστορίας και είναι συναισθηματικά πιο εύκολο. Το «όχι» όμως θα εκληφθεί ως όχι στην Ευρώπη και όχι στο Ευρώ, όπως μας τόνισαν σε όλους τους τόνους οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, αλλά και οιπρόεδροιΟμπάμα καιΠούτιν,ένα όχι που από Δευτέρα θα έχει άμεσο αντίκτυπο σε όλους μας.

Ένα «όχι» σημαίνει απερίφραστα ότι οι τράπεζες δεν ανοίγουν και απλά τίθενται σε καθεστώς εκκαθάρισης,με αποτέλεσμανα κινδυνεύουν με κούρεμα οι καταθέσεις όλων μας συνολικά, εφόσον όντας η χώρα σε καθεστώς χρεοκοπίας θα καταστεί απαιτητός ο δανεισμός της ΕΚΤ μέσω τουELA. Ένα «όχι» σημαίνει ότι στις 20 Ιουλίου, πουλήγει το πρώτο δάνειο προς την ΕΚΤ και τις εθνικές ευρωπαϊκές τράπεζες,αυτό δεν θα πληρωθεί, με αποτέλεσμα αμέσως η Ε.Ε.να καταστήσει απαιτητά όλα τα δάνεια από τον μηχανισμό EFSF, δεσμεύοντας αυτόματα όλες τις επιδοτήσεις των αγροτών, το ΕΣΠΑ και κάθε άλλη μορφή ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, προκειμένου να αποπληρωθούν αυτά τα δάνεια.

Ένα «όχι» σημαίνει ότι μισθοί και συντάξεις απλά δεν θα πληρωθούν και η χώρα όπως την γνωρίζουμε θα πάψει να υφίσταται. Ήδη αντιμετωπίζουμε ελλείψεις σε φάρμακα και τρόφιμα, ήδη βρισκόμαστε μπροστά σε άδεια ράφια, ήδη τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις συντάξεις στο τέλος Ιουλίου, ήδη ακόμα και τα ελάχιστα χρήματα στα ΑΤΜ τελειώνουν. Η κυβέρνηση πραγματικά δεν σχεδιάζει την δραχμή, διότι δεν σχεδιάζει τίποτα. Η κυβέρνηση απλά θα πάει στην δραχμή εκ των πραγμάτων με τους χειρότερους δυνατούς όρους.

Η κατάρρευση της χώρας θα έχει άμεσο αντίκτυπο σε ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ στο εσωτερικό, θα πλήξει όμως ανεπανόρθωτα και τη διεθνή θέση και ρόλο της χώρας.Οι μόνοι που θα χαίρονται θα είναι οι εχθροί του έθνους, οι οποίοι επιχαίρουν για την αλβανοποίηση της Ελλάδας, την απομόνωσή της από τον φυσικό της ευρωπαϊκό χώρο, σε μια περίοδο που η αποσταθεροποίηση και οι αναταραχές στην Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και τα Βαλκάνια διογκώνονται και απειλούν τις οργανωμένες κοινωνίες.

Η μόνη ελπίδα είναι να υπάρχει ένα ηχηρό και δυνατό ΝΑΙ, ένα ΝΑΙ, όπως σύσσωμη ζητά αυτή την ύστατη ώρα όλη η ελληνική κοινωνία. Σύλλογοι, επιμελητήρια, δήμοι, πανεπιστημιακοί και πνευματικοί άνθρωποι,όλοι συστρατεύονται για να διαχωρίσουν την θέση τους από αυτή την εγκληματική τακτική που μας οδήγησε ο κ. Τσίπρας και τα ψέματά του, προκειμένου για να ξεφύγει από τα δικά του αδιέξοδα.Το ερώτημα στο δημοψήφισμα της Κυριακής μας ξεπερνά όλους, ξεπερνά το λαό, δεν αφορά τους ζώντες Έλληνες, αφορά τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αφορά το σύνολο του έθνους. Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο Ευρώ, ΝΑΙ στην ανάπτυξη της Ελλάδας, ΝΑΙ στους μισθούς, στις συντάξεις και στις καταθέσεις των μόχθων μας στις τράπεζες, ΝΑΙ στην παιδεία και στις ευκαιρίες για όλους, λέμεΝΑΙ στην ασφάλεια και την Δημοκρατία και πάνω απ’ όλα λέμε ΝΑΙ στην Ελλάδα.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet