Κώστας Τζαβάρας: Με το «ναι» η Ελλάδα παραμένει ζωντανή, με το «όχι» πεθαίνει.

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Για το κρίσιμο θέμα του δημοψηφίσματος μίλησε ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας στην εκπομπή «Δύο Ρεπόρτερ» και τους Πέτρο Κασσιμάτη και Νίκο Μπαρδούνια, στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 του Πειραιά. Ο Κώστας Τζαβάρας παρατήρησε ότι όσο πλησιάζουμε στο δημοψήφισμα της Κυριακής έχουμε την υποχρέωση να είμαστε πιο συνειδητοί στην επιλογή μας, αφού η Κυβέρνησητου ΣΥΡΙΖΑ μας στέρησε το δικαίωμα να είμαστε επαρκώς ενημερωμένοι για το πραγματικό περιεχόμενο του δημοψηφίσματος.

Η όλη κίνηση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει κατάπληξη σε όλους όσοι έχουν μια στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία,καθώς για πρώτη φορά η χώρα ζει ένα παραλήρημα υπέρ δημοκρατίας που στην πράξη είναι προσπάθεια για τη φαλκίδευση και νόθευση της έκφρασης του λαού, από τον οποίο περιμένουν οι κυβερνώντες να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τόπος.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του προχώρησε στην τύχη, στα τυφλά και χωρίς σχέδιο.Οι κορώνες για καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαπραγμάτευση, απ’ όπου θα προέκυπτε η βέλτιστη λύση απέτυχαν δραματικά, όπως απέτυχε η διαγραφή του χρέους κατά 70%, όπως επίσης απέτυχε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα στοίχιζε 12 δις παροχών και με βάση το οποίο υφάρπασε την ψήφο του ελληνικού λαού και την εξουσία.

Tην δημοκρατική εξουσία, την οποία την πρόδωσαν, γιατί ενώ δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα απ’ όσα υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό, φτάνουν και στο σημείο να αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, υποσχόμενοι μέσα από ένα δημοψήφισμα ένα αβέβαιο μέλλον. Αυτή τη στιγμή σημασία έχει πλέον να έχουμε προσηλωμένο το βλέμμα μας σ’ αυτό που έρχεται την Κυριακή. Γιατί εάν την Κυριακή επικρατήσει το «όχι», οι τράπεζες στην Ελλάδα δεν θα ξανανοίξουν με ευρώ ή πιθανόν και δεν θα ξανανοίξουν ποτέ, γιατί όπως είναι ήδη γνωστό από σήμερα οι τράπεζες στην Ελλάδα είναι σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Και όπως υφάρπασαν την ψήφο του ελληνικού λαού ο κ. Τσίπρας και η παρέα του, με τον ίδιο τρόπο, σημειώνει ο Κώστας Τζαβάρας, συνεχίζουν και στο δημοψήφισμα της Κυριακής, φέρνοντας ένα ψηφοδέλτιο με τα έγγραφα να αναφέρονται με τίτλους στα αγγλικά και το «ναι» και το «όχι» να αναγράφονται μαζί στο ίδιο ψηφοδέλτιο, προτάσσοντας μάλιστα κατά τρόπο πρωτοφανή το όχι,σε μια ακόμα προσπάθεια φαλκίδευσης και νόθευσης του εκλογικού φρονήματος.

Και ενώ ο κ. Τσίπρας και η Πρόεδρος της Βουλής φτάνουν να χαρακτηρίζουν ως παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδοςτο πρόσφατο διάγγελμα του κ. Γιούνκερ προς τον ελληνικό λαό,ο Κώστας Τζαβάρας σημειώνει ότι θα έπρεπε να μας προβληματίζει, ότι αυτή τη στιγμή από την πλευρά της «δημοκρατικής» Κυβέρνησης βρίσκονται η Χρυσή Αυγή και η Μαρίν Λεπέν. Και προσθέτει ότι είναι ανατριχιαστικά αντιδημοκρατικόο κ. πρωθυπουργός να μην κάνει καμία αναφορά για την δημόσια παραίνεση της Μαρίν Λεπέν προς τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «όχι»και από την άλλη να χαρακτηρίζει παρέμβαση το διάγγελμα Γιούνκερ.

Προφανώς αυτοί που μιλούν για παρέμβαση Γιούνκερ, δεν γνωρίζουν ότι δεν είναι διορισμένος, είναι εκλεγμένος με την ψήφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο μετέχει και ο λαός της Ελλάδας. Άρα δικαιωματικά απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες ο κ. Γιούνκερ και όσοι προσπαθούν να σκιάσουν την αξία του μηνύματός του, με αυτού του είδους τις λεκτικές απρέπειες και τις συκοφαντίες προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στο λαό και στην μοίρα του.

Στην ερώτηση για την επόμενη μέρα μετά το δημοψήφισμα και την πιθανότητα παραίτησης Τσίπρα, ο Κώστας Τζαβάρας αναφέρει εμφατικά ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να επιβιώσει η Ελλάδα και η Ελλάδα αυτή τη στιγμή απειλείται θανάσιμα από την ανευθυνότητα και την έλλειψη σοβαρότητας του κ. Τσίπρα και της παρέας του. Η παραίτηση της Κυβέρνησης και η επίκληση του κινδύνου της ακυβερνησίας σε μια στιγμή που ο τόπος περισσότερο από ποτέ χρειάζεται την πολιτική σταθερότητα είναι άλλη μια ένδειξη της αδυναμίας αυτής της Κυβέρνησης να φερθεί με σοβαρότητα μπροστά στον μεγάλο εθνικό κίνδυνο.

Ακόμα και σε αυτό το σημείο ο κ. Τσίπρας επενδύει στο τυχαίο με τους ίδιους χαρτοπαικτικούς όρους που κυβέρνησε μέχρι σήμερα, πανηγυρίζοντας πρώτα την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, «καταργώντας» την τρόικα και αναλαμβάνοντας την υποχρέωση των βαρών της Ελλάδας, για να καταλήξει εχθές ο υπεύθυνος πρωθυπουργός της Ελλάδας να δηλώσει ότι αυτό δεν θα πληρωθεί, όσον αφορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!Αυτή είναι η ανευθυνότητα ενός ανθρώπου που είναι ανεπαρκής και αδύναμος να αναλάβει σ’ αυτή τη κρίσιμη ώρα τις τύχες αυτού του τόπου.

Για τον Κώστα Τζαβάρα είναι κρίσιμο πλέον να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι την Κυριακή παίζεται μια παρτίδα ρώσικης ρουλέτας, ζωής και θανάτου για την ίδια την Ελλάδα και αυτή την οργάνωσε ο κ. πρωθυπουργός, που με τόσο ανεύθυνο τρόπο ομνύει στο όνομα της δημοκρατικής ευαισθησίας, αντιστρέφοντας πλήρως τα νοήματα της γλώσσας και του αξιακού κώδικα που έχει αυτός ο τόπος, ζητώντας του πλέοννα πει «όχι» και να πεθάνει με περηφάνια, να χορέψει υπερήφανα τον χορό του Ζαλόγγου την πιο κρίσιμη στιγμή της Ελλάδας.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet