Κώστας Τζαβάρας: Η Αριστερά σκηνοθετεί ένα δημοψήφισμα για να εξασφαλίσει στον εαυτό της ισχυρά ελαφρυντικά για το τι μέλλει να επακολουθήσει.

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Ιδιαίτερα σκληρός ήταν ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας σε συνέντευξη του στον Δημήτρη Γιαγτζόγλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό ParapolitikaFM, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την επιλογή του να οδηγήσει την χώρα σε δημοψήφισμα, με όλες τις συνέπειες που ζει πλέον η χώρα στον τραπεζικό και οικονομικό τομέα.

Για τον Κώστα Τζαβάρα είναι προφανές ότι αυτό το δημοψήφισμα είναι ένα επικοινωνιακό συμβάν, μέσα σ’ αυτή την αλυσίδα των συμβάντων τα οποία προσπαθεί η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από τα τέλη Ιανουαρίου 2015 μέχρι σήμερα, να επινοεί για να τροφοδοτεί αυτό που η ίδια αποκαλεί «διαπραγμάτευση».

Ζούμε μια διαπραγμάτευση ως ένα ύποπτο «παίγνιο», για να χρησιμοποιήσουμε και την φρασεολογία του κ. Βαρουφάκη και αυτό το ύποπτο «παίγνιο» φαίνεται ότι φτάνει να αγγίζει τους όρους μιας χαρτοπαικτικής μαεστρίας, που κατά τον κ. Φλαμπουράρη μπορεί να είναι μια παρτίδα πόκα, ενώ κατά τον κ. Βούτση πρέπει να είναι μια παρτίδα πρέφας. Δυστυχώς σε αυτό το επίπεδο παίζεται η τύχη και η μοίρα της Ελλάδος, από μια Κυβέρνηση που δεν είναι τίποτα άλλο από την έκφραση στο επίπεδο της πολιτικής των κομματιών μιας Αριστεράς, που βρίσκεται σε προχωρημένη ιδεολογική και υπαρξιακή αποσύνθεση.

Αυτή είναι για τον Κώστα Τζαβάρα η επιβαλλόμενη προσέγγιση που πρέπει να γίνει απέναντι στις επιλογές του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γιατί δυστυχώς από σήμερα όλοι αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μια δεινή, δεινότατη απειλή, η οποία προέρχεται από αυτές τις ανεύθυνες κινήσεις που κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Θεωρεί ο Κώστας Τζαβάρας ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια σκηνοθεσία δημοψηφίσματος από την πλευρά του κ. Τσίπρα, που σκοπό έχει να μπλοφάρει ακόμα μια φορά απέναντι στους αντιπάλους δανειστές και από την άλλη μεριά να εξασφαλίσει ένα ισχυρό ελαφρυντικό για αυτό που θα επακολουθήσει μετά την Κυριακή.

Στο ερώτημα τι θα συμβεί την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος, ο Κώστας Τζαβάρας παρατηρεί εμφατικά ότι το συγκεκριμένο δημοψήφισμα είναι μια σκηνοθεσία, ενώ απουσιάζει το δίλημμα ως διακύβευμα. Είτε «ναι» πει κάποιος είτε «όχι» το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και μάλιστα είναι προφανές ότι μέσα σε πέντε μέρες είναι αδύνατο να διαφωτιστεί η κοινή γνώμη, ο μέσος πολίτης, για το ποιο ακριβώς θα είναι το αποτέλεσμα του «ναι» ή του «όχι». Υπ’ αυτή την έννοια λοιπόν, είτε «ναι» είτε «όχι» ψηφίσει κάποιος σημασία δεν έχει καμία. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια ζαριά πρώτον για λόγους που έχουν σχέση με το να εκβιάσει τους δανειστές και αντιπάλους και δεύτερον για να εξασφαλίσει από το λαό ένα άλλοθι, ένα άλλοθι που θα του επιτρέψει στο «ναι» τη Κυριακή να υπογράψει αυτό που του υπαγόρευσε ο λαός, στο «όχι» να μας οδηγήσει στην καταστροφή, γιατί αυτό θέλησε ο ελληνικός λαός.

Αν τα πράγματα βέβαια εξελίσσονταν μέσα στον χώρο της λογικής στην Ελλάδα, καταλήγει ο Κώστας Τζαβάρας, την επόμενη μέρα από το δημοψήφισμα δεν πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δυστυχώς εάν παραταθεί αυτή η πολιτική ζωή του παραλόγου, στην οποία μας εθίζει εδώ και πέντε μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι δεδομένο ότι θα προκύψει ένα χάος, μέσα στο οποίο η θέση όλων μας, πολιτικών και πολιτών, θα είναι αμφίβολη.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet