Κώστας Τζαβάρας: Θα κριθούν πολλά...Και πρώτα το μέλλον των παιδιών μας

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

 

Φίλες και Φίλοι!

Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας. Και όπως συμβαίνει στις μεγάλες ιστορικές στιγμές, η τύχη μας είναι στα χέρια μας.

Από τη δική μας υπεύθυνη, ή μη στάση θα κριθούν πολλά και πρώτα απ’ όλα το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.

Ασφαλώς και είμαστε όλοι στεναχωρημένοι, πικραμένοι και πολύ προβληματισμένοι για τα δεινά που βιώσαμε τα πέντε χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Αυτό όμως δεν πρέπει να σκοτίζει τη μνήμη και την κρίση μας.

Μνήμη σε ότι αφορά τις τραγικές συνέπειες  των μοιραίων επιλογών, όποτε  οι Ελληνες αποφάσισαν εν θερμώ.

 

Κρίση, για το τι πρέπει και μπορεί να γίνει για να βγούμε  οριστικά από τη στενωπό  του χρέους και της επαπειλούμενης πτώχευσης. 

Για το τελευταίο δεν υπάρχουν πολλές συνταγές:

Ή βαδίζουμε σταθερά, με μετρημένα και ζυγισμένα βήματα, τον δύσκολο αλλά μοναδικό δρόμο προς την έξοδο, ή παραδινόμαστε  στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και βουλιάζουμε, αυτοθαυμαζόμενοι, σε μια πιο βαθιά και αμετακλήτως αδιέξοδη κρίση.

 

Στο χέρι μας είναι να διαλέξουμε τι θέλουμε πραγματικά;

 

Θέλουμε άραγε να παραμείνουμε στην Ευρώπη και στο Ευρώ, ή θέλουμε να δοκιμάσουμε την περιπέτεια της απομόνωσης και της αέναης, πλην «εθνικά υπερήφανης» ένδειας;

 

Θέλουμε να κεφαλαιοποιήσουμε τις μέχρι σήμερα θυσίες του λαού μας, ή θέλουμε να υποκύψουμε στη γοητεία των εύκολων και ανέξοδων υποσχέσεων προς όλους και για όλα;

 

Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα. Την απάντηση όμως θα τη δώσετε εσείς.

Φίλες και Φίλοι!


Από την πρώτη στιγμή που εκτέθηκα ως υποψήφιος βουλευτής της Ηλείας χτίσαμε μαζί την πιο  όμορφη σχέση.

 

Στηριγμένη πάντα στην αμφίπλευρη ειλικρίνεια, στο εκατέρωθεν σεβασμό και στην ακατάλυτη αλληλοεκτίμηση.

 

Μια σχέση που υπερέβαινε πάντα τις στενές κομματικές τοποθετήσεις τις ξεπερασμένες ιδεολογικές αγκυλώσεις και τις μικροπολιτικές προκαταλήψεις.

 

Αυτή η σχέση, διατηρείται ανέπαφη και αλώβητη μέχρι σήμερα.

 

Γιατί είναι δυνατή, ποιοτική και προ πάντων αληθινή.

 

Είμαι υπερήφανος, γιατί, είτε σαν υπουργός Πολιτισμού, είτε σαν πρόεδρος της Επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις, είτε σαν μέλος άλλων σημαντικών κοινοβουλευτικών επιτροπών, είτε σαν απεσταλμένος της Βουλής σε διάφορα διεθνή και παγκόσμια φόρα, προέταξα πάντοτε τον τίτλο του «Βουλευτή της Ηλείας».

Γιατί ήξερα από την αρχή ότι το ουσιώδες δεν είναι το ποιος είσαι και πού  έφτασες, αλλά το από πού έρχεσαι και ποιοι είναι εκείνοι που σου έδωσαν τη δύναμη να εκπροσωπείς την Πατρίδα και τους θεσμούς της.

Είμαι υπερήφανος γιατί, με την ευκαιρία κάθε τιμητικής μου διάκρισης, όπως εκείνης με το παγκόσμιο βραβείο του Homo Hellenicus, ή με αφορμή κάθε τιμητική αναφορά στο πρόσωπό μου, όπως εκείνη των Times  της Ν. Υόρκης για τον  αγώνα μου κατά της διαφθοράς, δεχόμουν βροχή από συγχαρητήρια μηνύματα των απανταχού Ηλείων, που μου έδιναν τη δύναμη και την αντοχή να συνεχίσω και να παλέψω ακόμη πιο πολύ για την Ηλεία και τους ανθρώπους της.
Σήμερα, αναβαπτιζόμενος και πάλι μέσα  στην αγάπη σας, που τη νιώθω πληθωρική σε κάθε επαφή μαζί σας, αισθάνομαι ακόμα πιο ισχυρός, πιο έτοιμος και πιο διαθέσιμος από κάθε άλλη φορά να επωμισθώ και πάλι την ύψιστη ευθύνη της εκπροσώπησής σας, τιμώντας στο ακέραιο το βάρος και την σοβαρότητα της επιλογής σας.

 

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και σας δίνω ραντεβού στις 25 Γενάρη για τη γιορτή της μεγάλης νίκης.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet