Κώστας Τζαβάρας: Άμεσα αποζημιώσεις για τους παγετόπληκτους

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Τα προβλήματα από τον παγετό είναι από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών που αντιμετωπίζουν δυστυχώς σε πολύ μεγάλο βαθμό οι αγρότες μας. Πρόκειται για πραγματική συμφορά για την οποία όλα τα εμπλεκόμενα όργανα της Πολιτείας θα πρέπει να στρέψουν αποκλειστικά τους μηχανισμούς στήριξής τους, και με τις ανάλογες κινήσεις, να βοηθήσουν τους Ηλείους παραγωγούς που κυριολεκτικά σήμερα βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης…..

Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Νομού Κώστας Τζαβάρας αποδίδοντας τις διαστάσεις του προβλήματος, ενώ στις νέες επαφές που είχε με πληγέντες αγρότες, επεσήμανε για μια φορά ακόμη, την ανάγκη της επίσπευσης των απαραίτητων διαδικασιών και την άμεση δρομολόγηση για την διεξαγωγή ελέγχων και αποζημιώσεων.

                                                                          ΟΔΥΝΗΡΕΣ
                                                                          ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Ο κ. Τζαβάρας, θα επιμείνει ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο θέμα έχοντας ήδη διαπιστώσει σε πολλές περιοχές, την ολοκληρωτική σχεδόν καταστροφή στην φυτική παραγωγή και ειδικά στα εσπεριδοειδή αφού τα δέντρα έχουν πλέον «καεί» από τον πάγο κάτι που σημαίνει ότι οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές και μακροχρόνιες για μεγάλο αριθμό αγροτών μας.

Πρέπει να υπάρξει γρήγορη αντίδραση να ξεπεραστούν οποιαδήποτε εμπόδια, είτε αφορούν σε χρονικές προθεσμίες είτε σε διαδικαστικά ζητήματα και να δοθεί βάρος στην «ανακούφιση» αυτών των ανθρώπων που είδαν να χάνουν το κόπο τους και την αγροτική τους περιουσία από το νέο φαινόμενο των δύσκολων καιρικών συνθηκών…

                                                                        ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
                                                                      ΑΓΡΟΤ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Το πρόβλημα θα θέσει πρώτο από όλα ο κ. Τζαβάρας στη συνάντηση που θα έχει την Δευτέρα με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας αποτελεσματική παρέμβαση και πρωτοβουλίες που θα ικανοποιούν τους αγρότες της Ηλείας. Δεν υπάρχει περίπτωση – είπε χαρακτηριστικά - να μην γίνει αντιληπτό το μέγεθος των ζημιών και παράλληλα της ανάγκης ανταπόκρισης των παραγόντων τόσο του Υπουργείου όσο και του Ασφαλιστικού Οργανισμού.
Μάλιστα ο πρώην υπουργός θα δει και τον Δκτη του ΕΛΓΑ προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες που θα γίνουν στο επίπεδο των ελέγχων της καταγραφής προβλημάτων και της ευέλικτης λειτουργίας όλων που θεωρεί απαραίτητη προυπόθεση για να μην χαθεί ούτε μια μέρα….

                                                                              ΔΥΣΦΟΡΙΑ
                                                                           ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ

Στο μεταξύ σε άλλο σημείο της συζήτησής του με τους αγρότες ο κ. Τζαβάρας εξέφρασε την αγανάκτησή του μετά και τα παράπονα που του έχουν γίνει για το θέμα της μη επιστροφής του ΦΠΑ σε παραγωγούς όπως και σε άλλες κατηγορίες του τομέα, εξαγωγείς αγροτικών προιόντων ενταγμένων αγροτών σε προγράμματα κλπ.
Όλοι οι παραπάνω δικαιούνται την επιστροφή ΦΠΑ και απορώ γιατί δεν συμβαίνει .
Το χαρακτήρισε αδιανόητο θεωρώντας δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες των ενδιαφερομένων και έθεσε ήδη το πρόβλημα για την αντιμετώπισή του όπως ακριβώς προβλέπεται….

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet