Κώστας Τζαβάρας: Προώθηση χρηματοδοτήσεων των Δήμων Πύργου , Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως-Φιγαλείας απο το Πράσινο Ταμείο

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

To πράσινο ταμείο αποτελεί πηγή πόρων που διατίθενται για την εκτέλεση προγραμμάτων που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και την αναζωογόνηση του αστικού ιστού των πόλεων , την ανάδειξη των περιβαλλοντικών ιδιαιτεροτήτων και την προστασία της φυσικής κληρονομιάς

Με παρέμβαση του πρώην Υπουργού πολιτισμού και βουλευτή Ηλείας κ. Κώστα Τζαβάρα που είχε σαν στόχο την προώθηση χρηματοδοτήσεων από το Πράσινο Ταμείο και την εκταμίευση χρηματικών ενισχύσεων προς τους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποφασίστηκε η εκταμίευση του ποσού 150.000 ευρώ προς το δήμο Πύργου, 180.000 ευρώ προς το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και 120.000 ευρώ προς το δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας.

Με τα ποσά αυτά θα χρηματοδοτηθούν οι ως άνω δήμοι για την υλοποίηση επιλέξιμων δράσεων στα πλαίσια του προγράμματος <<Αστική αναζωογόνηση πόλεων 2012-2015>>. Σε συνεννόηση που έγινε με υψηλόβαθμα στελέχη του Πράσινου Ταμείου εντός των προσεχών ημερών, θα κληθούν οι δήμοι να προσκομίσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά για την εκταμίευση των ως άνω ποσών και θα γίνει η έναρξη της κατασκευής έργων που αφορούν κατασκευή διαφόρων περιβαλλοντικών έργων με βάση τις επιλέξιμες δράσεις για κάθε Δήμο χωριστά.

Ο κ. Τζαβάρας επικοινώνησε με τους δημάρχους των δήμων  Πύργου,  Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως-Φιγαλείας και σε συνεργασία μαζί τους εντός των προσεχώς ημερών θα καθοριστούν οι τελικές διατυπώσεις και το οριστικό περιεχόμενο των δράσεων που θα υλοποιήσει ο κάθε οργανισμός με βάση βέβαια τα υποβληθέντα από κάθε δήμο αιτήματα.

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet