Κώστας Τζαβάρας: Παρέμβαση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έχει ανάψει φωτιές στην τοπική κοινωνία της Ηλείας και πιο συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας, τοποθετήθηκε επί του θέματος και εξέφρασε την διαμαρτυρία του για την έλλειψη πρόβλεψης που θα προστατεύει και θα επιβάλλει το τελετουργικό της αφής της Ολυμπιακής φλόγας, για όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις που θα γίνονται υπό ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Ολυμπία όπως και η διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων Νέων.

«Το ξεχωριστό γεγονός της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, θα πρέπει να πραγματοποιείται στον ιερό και ιστορικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και να καταλήγει στον χώρο που θα διοργανώνονται οι εν λόγω αθλητικές εκδηλώσεις, έτσι ώστε να υπενθυμίζεται συνεχώς σε όλους, ο τόπος που γέννησε την Ολυμπιακή ιδέα» τονίζει.

Στο άρθρο 5, το σχέδιο νόμου αναφέρεται στην Ολυμπιακή Φλόγα και πιο συγκεκριμένα τονίζει πως μετά από Προεδρικό Διάταγμα θα καθορίζεται «το διαδικαστικό πλαίσιο σχετικά με την οργάνωση της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων»

Το γεγονός λοιπόν ότι καθορίζεται αυστηρά το πλαίσιο αυτό κάνει πολλούς να φοβούνται πως δεν κατοχυρώνει την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για όλους τους αγώνες παρά μόνο για τους Ολυμπιακούς και τους χειμερινούς που αποτελούν ουσιαστικά τη συνέχεια τους.

Για τους υπόλοιπους αγώνες, που εντάσσονται από τη ΔΟΕ στην κατηγορία «Ολυμπιακοί», και φέρουν άλλωστε και τη σχετική ονομασία, δίνεται η δυνατότητα στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να καθορίζει τον τόπο , τον τρόπο και το πλαίσιο αφής της φλόγας.


 

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet