Κώστας Τζαβάρας : Παρέμβαση για ένταξη της Ηλείας στο αναπτυξιακό πρόγραμμα ΥΠΕΚΑ

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2014

Προτεραιότητά μας είναι η προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος στην Ηλεία, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, με αφορμή την πλήρη απουσία του Νομού Ηλείας από την ένταξη του σε μεγάλο πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ το οποίο αφορά την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Τζαβάρας επικοινώνησε χθες με την Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, με την οποία είχε γόνιμη συζήτηση επί του θέματος και εξέφρασε την διαμαρτυρία και την αγανάκτηση του, ότι δεν είναι δυνατόν, να μην εντάσσεται στο αναγγελθέν πρόγραμμα, ένας τόσο πλούσιος σε πολιτισμό και φυσικό κάλλος Νομός σαν την Ηλεία, την ίδια στιγμή που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αυτό, όλοι οι υπόλοιποι νομοί της Πελοποννήσου.

Διαμήνυσε επίσης ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη του Νομού Ηλείας στο πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ, καθώς μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική αναπτυξιακή προσπάθεια, που θα τον ωφελήσει οικονομικά προωθώντας τον Τουριστικά και επιχειρηματικά, ειδικά σε αυτές τις ιδιαίτερες χρονικές περιστάσεις της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, αλλά και των ευκαιριών για επενδύσεις και βιώσιμη ανάπτυξη.

Ιδιαιτέρως, ο Νομός της Ηλείας ο οποίος δέχθηκε και το πιο εκτεταμένο πλήγμα κατά την διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007, δεν μπορεί να μένει εκτός από μια τέτοια σημαντική αναπτυξιακή πρωτοβουλία που τόσο έχει ανάγκη.

Πράγματι σκοπός του έργου όπως ανακοινώθηκε, είναι η ανάδειξη σημαντικών προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου Natura 2000 της Πελοποννήσου, μέσω της ανάπτυξης ολοκληρωμένων στρατηγικών δράσεων, με άμεσο όφελος για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της οργάνωσης και λειτουργίας επιλεγμένων Διαδρομών, οι οποίες θα αναπτυχθούν γύρω από μια συνεκτική ιδέα που συνδυάζει την περιήγηση σε σημαντικές περιοχές της φύσης και του πολιτισμού στην Πελοπόννησο, βάζοντας τις βάσεις για να αναδειχθεί το περιβάλλον, χωρίς να παρουσιάζεται αποκομμένο από την πολιτιστική και επιχειρηματική δραστηριότητα του τόπου, με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία

Η κ Γιαννακοπούλου αφού άκουσε τα παράπονα που διατυπωθήκαν θα μελετήσει το θέμα και επιφυλάχτηκε να απαντήσει εντός των προσεχών ημέρων.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet