Κώστας Τζαβάρας: Συνυπέγραψε τροπολογία για τη φορολογία των αγροτών

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Τροπολογία για τη φορολογία των αγροτών μαζί με άλλους βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας την περασμένη Παρασκευή. Λαμβάνοντας υπόψη το φορολογικό πλαίσιο των αγροτών, που μεταξύ άλλων δεν εξαιρεί από τη φορολόγηση του εισοδήματός τους, τα ημερομίσθια τους και των μελών της οικογένειας τους, μέχρι το ύψος των 9.000 ευρώ, οι βουλευτές προτείνουν με την σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή τα εξής:

α. Να εξαιρεθούν από τη φορολογία εισοδήματος τα ημερομίσθια του αγρότη και των μελών της οικογένειας του, μέχρι το ύψος των 9.000 ευρώ.
β. Να εξαιρεθούν από την φορολογία εισοδήματος, τα τεκμήρια διαβίωσης.
γ. Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες.
δ. Να μη φορολογούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις, μέχρι το ύψος των 30.000 ευρώ.
ε. Να μην παρακρατούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις.
στ) Να εξαιρούνται οι αγρότες της υποχρέωσης καταβολής προκαταβολής φόρου.

Όπως δήλωσε ο κ.  Τζαβάρας, «Τα τελευταία χρόνια, το κόστος της αγροτικής παραγωγής έχει αυξηθεί σημαντικά και σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία των αγροτών, οι αγροτικές οικογένειες έχουν εξουθενωθεί οικονομικά».

«Η αύξηση του αγροτικού κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με τις συχνές καταστροφές λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων αλλά και της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΕΛΓΑ, επιβάλλουν τη στήριξη μας στους αγρότες και την αγροτική οικονομία. Η ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα όχι μόνο αντιστοιχεί με μακροπρόθεσμη ωφέλεια για τους αγρότες αλλά μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην προσπάθεια επανεκκίνησης της τοπικής οικονομίας».

«Εν όψη της νέας αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει οι Έλληνες αγρότες να ενισχυθούν, προκειμένου μέσα από τις νέες διαδικασίες που θα ισχύσουν, να δουν τα απαραίτητα μέσα για να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζει το Ελληνικό αγροτικό προϊόν, ώστε να αναπτυχθεί οικονομικά ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας».
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet