Κώστας Τζαβάρας: Αναγκαία η δημιουργία υδατοδρομίου στο Κατάκολο

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας συναντήθηκε τη περασμένη Δευτέρα στο υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων, με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πύργου κ. Λεωνίδα Βαρουξή και τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, για να συζητήσουν για την δημιουργία υδατοδρομίου στο Κατάκολο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζαβάρας, επεσήμανε τα εξής: «Παρέχεται μία μοναδική δυνατότητα ολοκλήρωσης του τουριστικού χαρακτήρα του λιμανιού του Κατακόλου με την ίδρυση και λειτουργία του υδατοδρομίου.

Πράγματι, όπως συζητήσαμε με τον αρμόδιο υφυπουργό στο γραφείο του, με πενιχρά μέσα το λιμάνι θα αποκτήσει μία υποδομή που θα του δώσει το δικαίωμα και την δυνατότητα να παίξει πρωτεύοντα ρόλο αρχικά στο τουριστικό και αργότερα σττο συγκοινωνιακό δίκτυο υδατοδρομίων, αφού μέχρι την επόμενη τουριστική σεζόν του 2015 θα λειτουργούν σε όλο το Ελλαδικό χώρο περίπου 70 σταθμοί.

Το υδροπλάνο προσφέρεται, όχι μόνο για τουριστικές μετακινήσεις αλλά και για ασφαλείς αερομεταφορές, δεδομένου ότι κινείται κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, έχει χαμηλό κόστος και υπ’ αυτή την έννοια μπορεί να αναπληρώσει με επιτυχία τις σημερινές ανάγκες για αερομεταφορές που έχει η περιοχή, η οποία εκπροσωπεί διεθνώς το brand name της Ολυμπίας.

Οι διαδικασίες με τον πρόσφατο αναπτυξιακό νόμο 4146 έχουν επιταχυνθεί χωρίς γραφειοκρατία και με χαμηλό κόστος. Είναι δε φανερό πως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο μπορεί να αποτελέσει φορέα που θα αναπτύξει μία μοναδική πρωτοβουλία αναπτυξιακής κατεύθυνσης».
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet