Κώστας Τζαβάρας: Θετικότατη εξέλιξη η τροποίηση ορίων Καταφυγίου "ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ"

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014
Ανταποκρινόμενος στο αίτημα φορέων και κατοίκων της περιοχής , παρενέβη  ο βουλευτής  Ηλείας και πρώην υπουργός κ. Κώστας Τζαβάρας και με  απόφαση της αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου,διευρύνθηκαν τα όρια του Καταφυργίου ʼγριας Ζωής στην ορεινή Ηλεία..

Συγκεκριμένα ,  τροποποιούνται τα  όρια  του μονίμου  Καταφυγίου  ʼγριας Ζωής στην  περιφέρεια  των  τοπικών κοινοτήτων Νεμούτας και Λαμπείας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και αυξάνεται η έκτασή του από 22.000 σε 43.000 στρέμματα. Τα όρια του Καταφυγίου ʼγριας Ζωής ορίζονται ως εξής: Ξεκινώντας επί της οδούΛάλα – 111 στο ύψος μεταξύ της θέσης Κερασιάς τ.κ. Κούμανι και της διασταύρωσης με αγροτική οδό προς Κούμανι, ακολουθεί την αγροτική οδό προς ποταμό Ερύμανθο, ωςτην παλιά Νεροτριβή και εν συνεχεία ακολουθεί το ρέμα ως τον ποταμό Ερύμανθο, στη συνέχεια ακολουθεί τη ροή του ποταμούβόρεια ως το χωριό Τριπόταμα.

Ακολουθείστη συνέχεια το δρόμο προς Καλύβια Αστρά, χωριό Αστρά και εν συνεχεία ακολουθεί το δρόμο προς Ιερά Μονή Χρυσοπηγής τον οποίο συνεχίζει ως την Λαμπεία και κατεβαίνει νότια ακολουθώντας την επαρχιακή οδόπρος Κούμανι απ’ όπου ξεκίνησε.

Ο κ. Τζαβάρας σχολιάζοντας την απόφαση τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μια θετικότατη εξέλιξη που σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται στις ενέργειες του ΔασαρχείουΠύργου και διασφαλίζει την προστασία των
θηραμάτων, της πανίδας και της βιοποικιλότητας στην περιοχή
Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet