Κώστας Τζαβάρας:Ζητα πιο γρήγορη διαδικασία από τον ΕΛΓΑ για τις εκτιμήσεις των ζημιών.Εφημερίδα "Πατρίς"

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007

Απαιτούνται περισσότεροι γεωπόνοι ειδικώς αυτήν την περίοδο στον Οργανισμό ανέφερε  με παρέμβαση του Ο κ. Κώστας Τζαβάρας

Την ταχύτερη διαδικασία που αφορά στην εξέταση των ζημιών στην καλλιέργεια του καρπουζιού από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ ζητά ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Τζαβάρας ο οποίος είχε συνάντηση και συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα με καρπουζοπαραγωγούς του Ηλειακού κάμπου.


Για τον λόγο αυτό ο κ. Τζαβάρας έστειλε ήδη επιστολή προς τον ΕΛΓΑ διατυπώνοντας τη δυσαρέσκεια που υπάρχει από την πλευρά την Ηλείων παραγωγών και ζητά από την ανωτέρω υπηρεσία να κινηθεί πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.


Κάνει επίσης λόγο για την χειρότερη χρονιά των καρπουζοπαραγωγών την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία αφού οι καιρικές συνθήκες και οι ξαφνικές μεταβολές με τις διαρκείς υψηλές θερμοκρασίες επηρέασαν όσο ποτέ άλλοτε τη φετινή καλλιέργεια .


Με δεδομένη ωστόσο τη δυσπραγία που επικρατεί στον ΕΛΓΑ ο κ. Τζαβάρας τονίζει ότι είναι αδιανόητο να γίνονται εκτιμήσεις από έναν και μόνο γεωπόνο- όπως κατήγγειλαν και οι αγρότες- ο οποίος στο έργο του θα πρέπει να καλύψει έκταση καλλιεργειών που ξεπερνά τα 5.000 ή ακόμη και τα 7.000 στρέμματα .


Αν δε, σκεφθούμε ότι οι ζημιές δεν είναι μόνο στην παραγωγή καρπουζιού, αλλά και σε διάφορες άλλες καλλιέργειες (βιομ. Τομάτα- σταφίδα- κηπευτικά κ.λ.π) τότε η διάσταση του προβλήματος , γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.


Έτσι λοιπόν , ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. θέτει ζήτημα ενίσχυσης προσωπικού του ΕΛΓΑ προκειμένου να κάνει σωστά και γρήγορα τη δουλειά του και να προχωρά εγκαίρως στις αυτοψίες που περιμένουν εναγωνίως οι αγρότες μας. Πρόκειται για κάτι που θα πρέπει να εξετάσει το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και δώσει λύση στο πρόβλημα.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet