Κώστας Τζαβάρας: «Ο λόγος για τον οποίο ζήτησα τις παραιτήσεις του ΔΣ και της Διευθύντριας του ΕΚΕΒΙ»....

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

 Ο Αναπληρωτής Υπουργός  ΠΑΙΘΠΑ κ. Κώστας Τζαβάρας αναφερόμενος στην απόφαση του σχετικά με να ζητήσει τις παραιτήσεις του ΔΣ και της Διευθύντριας του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ ) δήλωσε:

«Οι άξιοι, πράγματι, συγγραφείς, που συμμετείχαν στην επιτροπή αγοράς βιβλίων στα πλαίσια της «Φιλαναγνωσίας», όφειλαν να έχουν κάνει αυτό που στη θέση τους θα είχε κάνει κάθε μέτρια συνετός και στοιχειωδώς κοινωνικά ευαίσθητος πολίτης.

Είτε να μην είχαν αποδεχθεί τη συμμετοχή τους στην επιτροπή, εφόσον υποψήφια προς αγορά ήταν και δικά τους βιβλία, είτε αφού αποδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στην εν λόγω επιτροπή, όφειλαν να έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από την αξιολόγηση τα βιβλία τους.

Όσοι, λοιπόν, από τα μέλη της επιτροπής είναι τόσο άξιοι που αισθάνονται ότι ο κανόνας αυτός δεν τους αφορά, ας ζητήσουν από την Ένωση Συγγραφέων να πληροφορηθούν, από πότε στην ιστορία του πολιτισμένου κόσμου έγινε γενικής ισχύος αρχή η απαγόρευση να συμπίπτουν στο ίδιο πρόσωπο οι ιδιότητες του κριτή και του κρινόμενου.

Δεν ξέρω πόση ψυχραιμία χρειάζεται για να μη λυπηθώ που και τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΕΒΙ μαζί με τη Διευθύντριά του δεν εφάρμοσαν αυτήν την αρχή, ώστε να έχουν αποφευχθεί τα αρνητικά σχόλια και η δημιουργία καχυποψιών για μεροληπτικό και αδιαφανή χειρισμό της υπόθεσης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζήτησα τις παραιτήσεις του ΔΣ και της Διευθύντριας του ΕΚΕΒΙ».

  Πρόσφατα Νέα  
   
     

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet