Κώστας Τζαβάρας: Ο πρώτος Υπουργός Πολιτισμού που επισκέφθηκε το Κάστρο Χλεμούτσι

Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2012

Η ανάδειξη του Ναού της Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα, αλλά και του κάστρου Χλεμούτσι, τέθηκαν σε προτεραιότητα από τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τα μνημεία και έδωσε το στίγμα των ενεργειών που θα προωθήσει άμεσα το Υπουργείο, προκειμένου οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη, ενώ έδωσε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες μείωσης των ζωνών προστασίας του κάστρου, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων.

Κατά την  περιοδεία του ο κ. Τζαβάρας επισκέθηκε  το μνημείο της Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα ο οποίος  ανακοίνωσε  ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει στην εφαρμογή της μελέτης ανάδειξης του μνημείου,  στην τοποθέτηση φωτισμού αρχιτεκτονικής σημασίας και στην ανάδειξη του περιβάλλοντα χώρου.
.
Στη συνέχεια ο κ. Τζαβάρας επισκέφθηκε  το Κάστρο Χλεμούτσι  και είναι ως ο πρώτος Υπουργός Πολιτισμού που επισκέφθηκε το συγκεκριμένο κάστρο και το μουσείο του , το οποίο είναι το μοναδικό μουσείο που λειτουργεί στην Ελλάδα για τη Φραγκοκρατία   και ανέφερε οκ. Τζαβάρας ότι από τη  Δευτέρα  θα επαναλειτουργήσει για το κοινό η μία αίθουσα του Μουσείου, που παραμένει κλειστή ελλείψει προσωπικού. 

Ακολούθως ο κ. Υπουργός  ανακοίνωσε ότι ξεκινά από πλευράς αρχαιολογικής υπηρεσίας,  η διαδικασία για να μειωθεί το εύρος, οι διαστάσεις επί της ουσίας, των ζωνών προστασίας του μνημείου, αίτημα ετών από τους κατοίκους της περιοχής

Τέλος  ο κ. Τζαβάρας  επισκέφθηκε τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου , που είναι μνημείο του 11ου αιώνα, και ανακοίνωσε ότι από αύριο Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να προχωρήσει από το Υπουργείο η μελέτη στήριξης του μαντρότοιχου ,αναστήλωση και συντήρηση  του καμπαναριού.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet