Κώστας Τζαβάρας :Από τώρα μέτρα και έργα προστασίας στο Λέπρεο. Εφημερίδα "Πατρίς"

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007



Την πυρόπληκτη περιοχή του ιστορικού δημοτικού διαμερίσματος Λεπρέου  του Δήμου Ζαχάρως, επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Τζαβάρας που είχε συνομιλία με τους κατοίκους , είδε από κοντά την καταστροφή που άφησε η πύρινη λαίλαπα και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί από εκπροσώπους αρμοδίων εμπλεκομένων υπηρεσιών.
Ο κ. Τζαβάρας ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος και τόνισε ότι ένα από τα καλύτερα φυσικά τοπία του Νομού έγινε στάχτη και αποκαΐδια «πληγώνοντας» βάναυσα το περιβάλλον και την εξαιρετική εικόνα της ημιορεινής περιοχής.

Ωστόσο εκείνο που θα πρέπει τώρα να προσεχθεί είναι η «επόμενη μέρα» για το Λέπρεο και η αποτελεσματική προστασία των ανθρώπων που διαμένουν εκεί και βλέπουν πλέον τις περιουσίες τους να είναι κυριολεκτικά σε «τεντωμένο σχοινί».

Η απειλή των κατολισθήσεων είναι εμφανής και η διαμόρφωση της πυρόπληκτης περιοχής θεωρείται δεδομένο ότι αν μείνει όπως έχει  σήμερα , θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στο άμεσο μέλλον.
Για το λόγο τούτο οφείλουν να σπεύσουν τόσο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας όσο κι και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να πάρουν μέτρα , προχωρώντας στα αντίστοιχα έργα προστασίας. Και τα έργα αυτά θα πρέπει να γίνουν τώρα και πάντως πριν από το φθινόπωρο , γιατί μετά θα είναι πολύ αργά.

Αν με τις πρώτες βροχές –επισημαίνει ο κ. Τζαβάρας – δεν έχουν ληφθεί μέτρα , τότε ενδεχομένως δεν θα μπορεί να συγκρατηθεί τίποτα και η απειλή κατολισθήσεων ή άλλων φερτών υλικών θα γίνει ο χειμερινός «εφιάλτης» για τους κατοίκους του Λεπρέου

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet