Κώστας Τζαβάρας: Ήρθε η ώρα να βγει στο φως ολόκληρο το αρχαίο Γυμνάσιο της Αρχ.Ολυμπίας!

Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2012
Ένα πολύ σπουδαίο ανασκαφικό έργο για τον Ελλαδικό χώρο βρίσκεται στα σκαριά και πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες όπως τόνισε χθες ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας στα πλαίσια της χθεσινής περιοδείας του Υπουργού Πολιτισμού στην Ηλεία.

Ήρθε η ώρα να βγει στο φώς το αρχαίο Γυμνάσιο της Ολυμπίας τόνισε χθες ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας που επισκέφθηκε την περιοχή για να ανακοινώσει σημαντικά έργα ανάδειξης του πολιτισμού μας.

Ο κ Τζαβάρας έπειτα από την συνεργασία που είχε με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά, την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Λίνα Μενδώνη, την Δντρια Αρχαιοτήτων Νικολέττα Βαλάκου, τον αναπληρωτή δήμαρχο Γιώργο Δεββέ και την Προισταμένη της Ζ΄ Εφορείας Γεωργία Χατζή συμφωνήθηκε την προσεχή Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο υπουργείο για να ρυθμιστούν όλες οι επιμέρους λεπτομέρειες (συγκοινωνία, επισκεψιμότητα στους χώρους όσο θα διαρκέσει το ανασκαφικό έργο με την συνεργασία του Γερμανικού Ινστιτούτου). Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού τόνισε ακόμα ότι ουσιαστικά με το ανασκαφικό έργο θα ενοποιηθεί ο αρχαιολογικό χώρος της Ολυμπίας.

Τμήμα της Εθνικής Πινακοθήκης στο Μανωλοπούλειο!

Ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος παρέδωσε στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα και την Γενική Γραμματέα Λίνα Μενδώνη τον φάκελο για την πλήρη αποκατάσταση του Μανωλοπούλειου (ήδη εκτελούνται εργασίες) για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ ενώ όπως επεσήμανε έχει συμφωνήσει με την Δ/ντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα ένα τμήμα της να φιλοξενηθεί στο νέο κτίριο που θα δημιουργηθεί.


Τόσο ο κ. Τζαβάρας όσο και ο κ Παρασκευόπουλος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συνεργασία που είχαν και για τις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν και για την Δημοτική Αγορά. Ο κ. Τζαβάρας μιλώντας στην σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου είπε χαρακτηριστικά: « Όλα προχωρούν κανονικά, αναδείχθηκε ανάδοχος και εντός των προσεχών ημερών ξεκινούν διαδικασίες για τα έργα εντός του μουσείου».

Όπως τόνισε ο κ Τζαβάρας (μετά την συνεργασία που είχε με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κκ Γερμανό) κινούνται οι διαδικασίες για ένταξη του ναού στα Μνημεία Νεωτέρων Χρόνων. Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει η επιτροπή για ένταξη του ναού στην λίστα του ΕΣΠΑ προκειμένου να γίνουν έργα στήριξης και ανάδειξής του.


«Πράσινο φως» για την συνέχιση του έργου αναστήλωσης του Ιερού Ναού της Παναγίας Φραγκαβίλλας στην Αμαλιάδα, το οποίο μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΠΑΝ με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε δια στόματος του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα.








Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet