Κώστας Τζαβάρας: Θα συμβάλει για τη βελτίωση επισκεψιμότητας του Μουσείου της Πάτρας

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012
Ένα από τα ωραιότερα μουσεία της χώρας χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας ,το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας , κατά την επίσκεψη του στην πόλη , αφού όπως τόνισε «είναι ένα μουσείο με άποψη και  μια διαφορετική θεώρηση της αρχαιότητας, που το κάνει να ξεχωρίζει».

Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν αυτό της επισκεψιμότητας και όπως ανέφερε ο κ.  Τζαβάρας «το πρόβλημα είναι πως δεν έχει αναδειχθεί όπως του πρέπει και κυρίως δεν έχει την επισκεψιμότητα που του αξίζει» και επισήμανε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες, για να έρθουν στο μουσείο οι νέοι, ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική, ώστε τα μουσεία να γίνουν φιλικά και ευχάριστα για τους νέους ανθρώπους».

Ακολούθως ο κ. Τζαβάρας σημείωσε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να βελτιωθεί η επισκεψιμότητα και συμπλήρωσε ότι η προβολή του μουσείου θα πρέπει να γίνει μέσα από το διαδίκτυο, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο πολιτισμός μας είναι «πυρηνική δύναμη».


Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet