Κώστας Τζαβάρας :Για τα πρωτοφανή γεγονότα που Εκτυλίχτηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου. "Πατρίς" Πύργου

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007

Με αφορμή τα πρωτοφανή γεγονότα που εκτυλίχτηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου  και την  άμεση αντίδραση  του Δικηγορικού συλλόγου Ηλείας ,  όπου σε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του εξέδωσε ομόφωνη απόφαση που κοινοποιήθηκε  στον Υπουργό Δικαιοσύνης , τον Πρόεδρο του ΣτΕ , τον Επιθεωρητή  Διοικητικών Δικαστών , την Ενωση δικαστών   ΣτΕ και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου Πατρών , για άμεση  απομάκρυνση  της Προέδρου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηλείας , η οποία σύμφωνα με το σκεπτικό της  απόφασης  των μελών του Δικηγορικού συλλόγου αναφέρει ότι :,

"Κατά την διάρκεια συνεδριάσεως στην αίθουσα του Διοικητικού Πρωτοδικείου , η Πρόεδρος του Δικαστηρίου απειλησε τον δικηγόρο Κώστα Τζαβάρα , ότι θα διατάξει την απομάκρυνση του από την αίθουσα του Δικαστηρίου  , με την συνδρομή αστυνομικης δύναμης, την οποία κάλεσε , επειδή συζητούσε χαμηλοφώνως με συνάδελφο του στα έδρανα των δικηγόρων", ενώ στην παρέμβαση του Προέδρου του δικηγορικού συλλόγου κ. Θεοδώρου  , εντελώς απαξιωτικά  και με ύφος περιφρονητικό , ζήτησε εκ νέου την επέμβαση κληθέντος αστυνομικού οργάνου για την βίαιη απομάκρυνση του κ. Τζαβάρα.

Ο  δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ  κ. Κώστας Τζαβάρας  σχολιάζοντας τα πρωτοφανή γεγονότα , για τα τοπικά τουλάχιστον δικαστικά δεδομένα , που εκτυλίχτηκαν  χθές το πρωϊ (14/6/06) στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηλείας δήλωσε  στην εφημερίδα "Πατρίς" Πύργου (πρώτο θέμα "ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΘΕΜΙΔΑ ")  ότι:

"Δεν συμβιβάζεται με τις υγιείς παραδόσεις του δικαστικού σώματος της Ελλάδος η απρεπής συμπεριφορά προς τους δικηγόρους. Οι δικηγόροι είναι αυτοί που δίνουν στη Δικαιοσύνη το αγωνιστικό της περιεχόμενο , είναι αυτοί που έχουν επιδείξει όχι απλά προσπάθειες αλλά πολυετείς αγώνες για την θωράκιση της Δημοκρατίας και την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών. Επομένως όχι απλά αποτελεί περιεχόμενο του νομικού μας πολιτισμού αλλά είναι αυτονόητο υπηρεσιακό καθήκον κάθε Ελληνα δικαστή , να σέβεται και να αναγνωρίζει τον θεσμικό ρόλο που διαδραματίζει ο δικηγόρος στην απονομή της Δικαιοσύνης, με έμπρακτο τρόπο. Με αυτή την έννοια , ο Δικηγορικός σύλλογος από σήμερα κατέρχεται σε δυναμικές κινητοποιήσεις και για πρώτη φορά θεωρώ ότι στην Ελλαδα υπάρχει ένας σύλλογος που θέτει ως πρώτο καθήκον αγωνιστικό το σεβασμό των δικαστών αναφορικά με τον ρόλο του δικηγόρου".

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet