Κώστας Τζαβάρας: Ο Νίκος Νικολόπουλος επέλεξε ίσως την πιο ακατάλληλη στιγμή για να παραιτηθεί

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη NET FM o αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Τζαβάρας και σε ερώτημα δημοσιογράφου αναφέρθηκε στον παραιτηθέντα υφυπουργό εργασίας κ. Νίκο Νικολόπουλο , τόνισε ότι η επαναδιαπραγμάτευση είναι απαραίτητη και θα γίνει ,ενώ για τις σχέσεις του με τον κ. Αρβανιτόπουλο , είπε , είναι ξεκαθαρισμένες με τον πιο συναδελφικό και φιλικό τρόπο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Η γνώμη μου είναι ότι ο Νίκος Νικολόπουλος, ένας πολύ καλός συνάδελφος με προσφορά στο κόμμα, για λόγους που ουσιαστικά και σε μένα είναι ακατανόητοι επέλεξε ίσως την πιο ακατάλληλη στιγμή για να παραιτηθεί από μια προσπάθεια για την οποία είχε προετοιμαστεί επί δυο χρόνια.

Δεν θεωρώ δηλαδή ότι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες -και πολύ σωστά το επεσήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου- τις ώρες που ο καθένας μας πρέπει να επιδείξει τον πιο καλύτερο και τον πιο δυνατό εαυτό του στην υπηρεσία του τόπου να αποφεύγουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Με πολύ εκτίμηση και σεβασμό για το πρόσωπο του Νίκου Νικολόπουλου, έχω να πω ότι μάλλον έκανε ένα μεγάλο λάθος».

ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Είναι σαφές ότι η επαναδιαπραγμάτευση θα γίνει και θα γίνει εν καιρώ το δέοντι. Είναι δεδομένο ότι έχουμε δεσμευτεί προγραμματικά, αποτελεί περιεχόμενο της συμφωνίας των τριών κομμάτων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση».

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Έχουμε πει ότι απαιτείται η επαναδιαπραγμάτευση. Το θέμα είναι ανοιχτό και η στιγμή που θα αρχίσει η επαναδιαπραγμάτευση, οπωσδήποτε θα πρέπει να αποφασιστεί και από τις δυο πλευρές».

ΓΙΑ ΤΟΝ  ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Τώρα «εκρηκτικό δίδυμο» είμαι εγώ σε σχέση με τον κο Αρβανιτόπουλο, ή ο κος Αρβανιτόπουλος σε σχέση με μένα; Αυτό είναι ένα ερώτημα. Εγώ με τον κο Αρβανιτόπουλο έχουμε ξεκαθαρίσει τις σχέσεις μας με τον πιο συναδελφικό, τον πιο φιλικό και τον πιο σαφή τρόπο, άλλωστε οι αρμοδιότητες οι δικές μου εδόθησαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και κατά τέτοιο τρόπο που δεν χωρά καμία αμφισβήτηση».

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να βγάλουμε τον πολιτισμό από τα μουσεία και να κάνουμε την καθημερινή ζωή χωνευτήρι αξιών. Θεωρώ ότι το πιο ισχυρό αντίδοτο που έχουμε είναι να γυρίσουμε στον πολιτισμό μας και μέσα από αυτό τον πολιτισμό να καταλάβουμε ποιες είναι οι διαστάσεις του προβλήματος, της κρίσης που ζούμε...Ένας από τους ξεχωριστούς σοφούς μας τονίζουν ότι η κρίση που βιώνουμε προεχόντως είναι πολιτισμική»...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τον αθλητισμό τον παρακολουθείτε»;

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Όχι, δεν έχω καμία σχέση με τον αθλητισμό, άλλωστε είμαι αθλητής του πνεύματος και όχι του σώματος».

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet