Κώστας Τζαβάρας: Μέριμνα για να ξεφύγει η επ. Ολυμπίας από την εγκατάλειψη και το μαρασμό

Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Τα συσσωρευμένα προβλήματα που παρατηρούνται σε μεγάλη έκταση στην επαρχία  Ολυμπίας, περιέγραψαν οι κάτοικοι και φορείς στον βουλευτή Ηλείας κ. Κώστα Τζαβάρα, κατά την παρουσία του Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Ν.Δ. στην παραπάνω περιοχή

Ο κ. Τζαβάρας στη διάρκεια συναντήσεων που είχε με τοπικούς παράγοντες αλλά και απλούς πολίτες , έγινε δέκτης της εικόνας της εγκατάλειψης και του μαρασμού που βρίσκεται ειδικά τα τελευταία χρόνια η ευρύτερη περιοχή, μετά και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ , για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.

Επισκεπτόμενος πόλεις και τοπικά διαμερίσματα της περιοχής ο βουλευτής Ηλείας , έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις στο πρόσωπό του , αφού οι κάτοικοι αναγνωρίζουν έναν άνθρωπο με δυναμική παρουσία και έντονη πολιτική δράση εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, κάτι που όπως επεσήμαναν έχει καταστεί γνωστό σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ζήτησαν εξάλλου κατά την επόμενη ημέρα των εκλογών , αυτή η παρουσία και ικανότητά του να μετουσιωθεί σε προσφορά έργου, προκειμένου ο τόπος να ξεφύγει από την υποανάπτυξη και τη διαρκή ερήμωση , κάτι που όπως παραδέχτηκαν μπορεί να εγγυηθεί η αληθινή πολιτική του στάση και συμπεριφορά, απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Ηλείας.

Ανάμεσα στα σημαντικά προβλήματα και ζητήματα που τέθηκαν στον Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Ν.Δ. ήταν η απουσία στήριξης των πληγέντων της περιοχής, η έλλειψη βασικών έργων υποδομής για την ευκολότερη πρόσβαση των επισκεπτών, η παντελής εγκατάλειψη της κτηνοτροφίας και της αγροτικής παραγωγής, η ανεργία που πλήττει κυρίως τους νέους, η αδιαφορία για την αξιοποίηση των αρχαιολογικών μνημείων (λ.χ. Επικούρειος Απόλλων) κ.α.

Ο βουλευτής Ηλείας ανέφερε προς του κατοίκους της επ. Ολυμπίας, πως η νέα κυβέρνηση θα ρίξει μεγάλο βάρος στην εκτέλεση αναπτυξιακών έργων για τους πυρόπληκτους που παραπλανήθηκαν από μεγαλόστομες υποσχέσεις, στην ενίσχυση των κτηνοτρόφων που μπορούν να συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομίας, καθώς επίσης και στην υλοποίηση προγραμμάτων για την τόνωση της απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή.

Συγχρόνως από φορείς και κατοίκους της περιοχής του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων τέθηκε εκ νέου το ζήτημα της συνέχισης και ολοκλήρωσης του έργου του Σωφρονιστηρίου Κρατουμένων, κάτι για το οποίο ο κ. Τζαβάρας έχει αναφέρει σαν πρώτη υποχρέωσή του σαν αρμόδιος σε θέματα Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας.


Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet