Κώστας Τζαβάρας: Μην τολμήσουν να πειράξουν τα δάνεια του κόσμου

Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Η αρνητική εξέλιξη που σημειώνεται με την Αχαϊκή Τράπεζα και την απαίτηση αποπληρωμής όλων όσων οφείλονται από δάνεια, προκάλεσε την «έκρηξη» του τομεάρχη Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Κώστα Τζαβάρα.

Η αντίδρασή του, υπήρξε άμεση, ευθύς μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός αυτό και δεν μπορούσε πραγματικά να κρύψει την αγανάκτησή του για τη μεταχείριση αυτή που άδικα και άνισα με άλλες περιπτώσεις δέχονται οι δανειολήπτες της συγκεκριμένης υπό εκκαθάριση Τράπεζας, όταν μάλιστα δε συμβαίνει το ίδιο, με τις άλλες δύο Τράπεζες που βρίσκονται στην ίδια μοίρα.

Μιλάμε για χιλιάδες δανειολήπτες που βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, και αγωνιούν για το τι ακριβώς θα γίνει, και δεν μπορώ να κατανοήσω την απαράδεκτη και προκλητική μάλιστα σε τέτοια εποχή απόφασή του ή των ελεγκτών. Κάτι τέτοιο, αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο σοβαρά θέματα και είναι πλήγμα απέναντι σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την επανεκκίνηση και της τοπικής μας οικονομίας είπε ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε ακόμη τα εξής:

Θα ήταν χρήσιμο να μας εξηγήσουν αυτοί οι ελεγκτές γιατί η Τράπεζα δεν μπαίνει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και όχι να ζητούν από τον κόσμο χρήματα απαιτητά και να τον… «τιμωρούν» με αυτό τον τρόπο, επειδή εμπιστεύτηκε την Αχαϊκή και δανειοδοτήθηκε κατά το παρελθόν από αυτήν.

Να παρέμβει ο Δκτης ΤτΕ

Ο κ. Τζαβάρας σήμερα κιόλας αναμένεται να στείλει επιστολή προς τον Δκτή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο ζητώντας του να παρέμβει και να δώσει λύση ενώ θα του επισημαίνει ότι δεν μπορούν να ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την Αχαϊκή και τους πελάτες – δανειολήπτες της.

Τονίζει εξάλλου ότι η συγκεκριμένη Τράπεζα έπαιζε πάντα σημαντικό ρόλο τόσο στην Ηλεία όσο και γενικότερα στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας αφού πολλοί επιχειρηματίες του τόπου, όπως και άλλοι πολίτες την στήριζαν με το εισόδημά τους και έκαναν εκεί τις συναλλαγές τους. Είναι δυνατόν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι τώρα να ταλαιπωρούνται με αυτό τον τρόπο και να μπαίνουν σε διαδικασία αγωνίας και μεγάλης ανησυχίας για τα χρήματά τους και την τύχη των δανείων τους; Μόνο και μόνο που ακούγεται κάτι τέτοιο αποτελεί πραγματικά ντροπή!

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet