Ο Κώστας Τζαβάρας ζητά να στηριχθούν οι κτηνοτροφοι της Ηλείας

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007

Την πραγματικη στήριξη που θα πρέπει να εχουν οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα, επισήμανε  χθές ο υπόψηφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ Κώστας Τζαβάρας.

Με βάση τις προδιαγραφές που υποχρεώνονται πλέον να έχουν ως προς την περιεκτικότητα του γάλακτος που παραδίδουν , είναι ολοφάνερη η ενίσχυση τους από την πολιτεία για να προστατεύσουν έτσι το βασικό τους εισόδημα.

Ο κ. Τζαβάρας μετά από συζήτηση που είχε με αντιπροσωπεία Ηλείων κτηνοτρόφων , με επιστολή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα ζητήσει την εφαρμογή ενός προγράμματος ενίσχυσης στον τομέα εκσυγχρονισμού και ειδικότερα προμήθειας σύγχρονων αρμεκτικών μηχανημάτων ,που θα δώσουν την δυνατότητα στους κτηνοτρόφους μας να τηρήσουν τις απαιτούμενες  προδιαγραφές .

Ταυτόχρονα ο κ. Τζαβάρας θα ζητήσει και την λήψη μιας σειράς  μέτρων, που θα στοχεύουν στην προστασία του γάλακτος και των κτηνοτρόφων αφού παρατηρείται πολλές φορές η συγκεκριμένη κατηγορία να πεφτει θύμα εκμετάλευσης των διακινητών και εμπόρων δίνοντας το προϊον σε μηδαμινές σχεδόν τιμές.

Στο μεταξύ ο υποψήφιος βουλευτής εξέφρέασε και την έντονη δυσφορία του για την αρνητική εξέλιξη που έχουν πάρει τα πράγματα σε σχέση με τους αγελαδοτρόφους του Ηλειακού καμπου μετά από την απόφαση για το κλείσιμο του εργαστηρίου γνωστής γαλακτοβιομηχανίας της περιοχής.

Εγκάιρως οφειλουμε να αντιδράσουμε στο θέμα αυτό ,καθώς όπως φαίνεται ο κλαδος της κτηνοτροφίας πιθανότατα θα δεχθεί ενα ακόμα πλήγμα ,που δεν αποκλείεται να συρρκνώσει περαιτέρω το έισόδημα των αγελαδοτρόφων .

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet