Κώστας Τζαβάρας: «Προέχει η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας»

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Η πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας η οποία και στο Νομό Ηλείας έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αποτελεί βασικό μέλημα της Νέας Δημοκρατίας , που στοχεύει στην επαναφορά της έννομης τάξης για τους πολίτες και την κοινωνία γενικότερα.

Τα παραπάνω επισημαίνει  ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας , μετά και τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων , κλοπών και άλλων παράνομων πράξεων οι οποίες σημειώθηκαν ακόμη και το βράδυ της Ανάστασης, που οι πιστοί βρίσκονταν στις εκκλησίες και έψαλαν το «Χριστός Ανέστη»!

«Οι αλλεπάλληλες διαρρήξεις και κλοπές, η απόπειρα ληστείας στην Εθνική Πύργου παραμονές του Πάσχα και οι διάφορες άλλες εγκληματικές ενέργειες, που σημειώνονται εδώ και αρκετό καιρό τώρα και στην Ηλεία, έχουν δικαιολογημένα προκαλέσει την έντονη ανησυχία αλλά και αγανάκτηση των φιλήσυχων πολιτών. Κάθε λογής παράνομοι εκμεταλλευόμενοι την αποδυνάμωση των αστυνομικών δυνάμεων, που λόγω της οικονομικής κρίσης στερούνται βασικά εφόδια για την ύψιστη αποστολή τους, έχουν πλέον αποθρασυνθεί και χτυπούν ακόμη και σε ώρες που πολυπληθείς πολίτες βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους ή απουσιάζουν για λίγο από τα σπίτια τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας.

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. εξάλλου χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη για άμεση ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων και Σταθμών του Νομού ,με προσωπικό το οποίο θα πρέπει να αποδεσμευτεί από δευτερεύοντα καθήκοντα φύλαξης διαφόρων δημόσιων προσώπων ,που ούτε καν είναι αιρετά και στερούν την κοινωνία από πολύτιμες μονάδες ασφάλειας και φύλαξης , σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο όπου η εγκληματικότητα έχει φτάσει στο κατακόρυφο.

«Η Ν.Δ. ως αυριανή κυβέρνηση στα πρώτιστα σχέδια και καθήκοντά της έχει την πάταξη φαινομένων που σπέρνουν την ανασφάλεια , τον πανικό και το διαρκή φόβο στους πολίτες, των οποίων οι περιουσίες κυριολεκτικά λεηλατούνται από τους θρασύτατους παρανόμους, ενώ πολύ συχνά πλέον κινδυνεύει και η σωματική τους ακεραιότητα. Απαιτείται άμεσα αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Αρχών , προκειμένου να προστατευτούν ακόμη και οι αρχαιολογικοί μας θησαυροί που τελευταία και στην Αρχ. Ολυμπία βρέθηκαν στο στόχαστρο, χωρίς μέχρις στιγμής να έχουν εντοπιστεί οι δράστες» καταλήγει ο κ. Τζαβάρας

 

.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet