Κώστας Τζαβάρας: Ο κόσμος περιμένει από τη ΝΔ βιώσιμο τρόπο αντιμετώπισης της δυστυχίας.

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

O κόσμος περιμένει σήμερα από τη ΝΔ είναι να δώσει ένα βιώσιμο τρόπο αντιμετώπισης αυτής της δυστυχίας που έχει ο τόπος...

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της OPT TV ο  βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ  Κώστας Τζαβάρας ο οποίος άσκησε αυστηρή κριτική για τις ενέργειες και τους χειρισμούς του ΠΑΣΟΚ το κρίσιμο χρονικό διάστημα που έβαλε τη χώρα σε περιπέτειες...
Ειδικότερα ο κ. Τζαβάρας τόνισε:

«Ηταν τόσο πυκνός ο χρόνος, ο ιστορικός και ο πολιτικός που έχουμε διατρέξει από τον Οκτώβριο του 2009 όταν ο Γ. Παπανδρέου, πέτυχε εξαπατώντας τον ελληνικό λαό με το σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν» να γίνει πρωθυπουργός.

Από τότε μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 και στη συνέχεια μέχρι σήμερα, υπάρχουν πράγματι δύο υποπερίοδοι αυτής της ιστορικής περιόδου που ζήσαμε, που έχουν σαφώς, διαφορετική υπόσταση και σαφώς διαφορετικό περιεχόμενο όσον αφορά τις εξελίξεις.

«Δεν είμαστε το ίδιο...»

Ο κυρίαρχος λαός θα δώσει τις λύσεις και κυρίως αυτός θα αποφασίσει ποια θα είναι η κυβέρνηση που θα έχει η χώρα την επόμενη των εκλογών. Αυτό θα είναι το διακύβεμα των εκλογών, γιατί υπάρχει και ένα άλλο θέμα.

Θα πρέπει όλοι να ξέρουμε , ότι αυτός ο τρόπος που οδηγεί το μυαλό των πολιτών, σε ένα διχασμό, από τη μια μεριά δηλ. μνημονιακοί και από την άλλη αντιμνημονιακοί, ούτε έρισμα έχει στην πραγματικότητα και κυρίως ούτε οφελεί την Ελλάδα.

Γιατί, μνημονιακοί δεν μπορεί να θεωρούνται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ? στο ίδιο δηλ. τσουβάλι ? όταν είναι δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που σχεδίασε, και που ουσιαστικά οδήγησε στον όλεθρο την Ελλάδα, το Μάιο του 2010 με το ΔΝΤ παρόλο που υπήρχε και άλλη επιλογή. Και το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο, που έφθασε στο πάρα πέντε, να αποπεμφθεί ο πρωθυπουργός της χώρας από την Ε.Ε. και να ζήσουμε στιγμές, που δεν μπορούσε να το διανοηθεί κανείς ποτέ.

Θεωρώ, έτσι, ότι η αυθαίρετη και εν πολλοίς ύποπτη διάκριση μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών δεν είναι το στοίχημα των εκλογών. Την επομένη των εκλογών δε θα κριθεί το αποτέλεσμα, από το ποιες θα είναι οι δυνάμεις που έχουν νικήσει, αλλά από το ποια θα είναι η κυβέρνηση που θα αναλάβει από το λαό να δώσει διέξοδο στο δράμα αυτού του τόπου.

«Πανουργία το χαράτσι...»

Απαντώντας στο ερώτημα τι έκανε η ΝΔ για μέτρα που ελήφθησαν και έφεραν σε εξαιρετική δύσκολη θέση τους πολίτες όπως ακριβώς η περίπτωση με το ειδικό τέλος για τα ακίνητα ο κ. Τζαβάρας είπε:
Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει τοποθετηθεί απέναντι στο χαράτσι προτού εκδοθεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και έχει τοποθετηθεί ? αν θυμάστε ? στην έκθεση της Θεσσαλονίκης όταν την επομένη της ομιλίας του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ρωτήθηκε και είπε, ότι πράγματι είναι ένα απαράδεκτο μέτρο, φορολογεί τον καημό του Έλληνα βασικά, την ιδιαιτερότητα, την ιδιοπροσωπία που έχει ο ελληνικός λαός να θέλει να βάλει την οικογένειά του, τα παιδιά του, κάτω από μια ιδιόκτητη στέγη.

Αυτό λοιπόν ήταν, μια πανουργία. Να πάνε και να βάλουν το χαράτσι στα ακίνητα. Το ΠΑΣΟΚ αν πράγματι υπήρξε, και υπήρξε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο ανίκανο ως κυβέρνηση, να διαχειριστεί αυτή την κρίση, που έλαχε δυστυχώς να συμβεί επί πρωθυπουργία Γεωργίου Α. Παπανδρέου. Και θα μείνει στην ιστορία αυτός ο άνθρωπος, πραγματικά, με τα πιο μελανά χρώματα , γιατί: Με το Μνημόνιο 1, ουσιαστικά εξάντλησε όλα τα αποθέματα που είχε η κοινωνία για να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση.

Επίσης, γιατί κάθε μέτρο που πήρε, δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά η αρχή ενός φαύλου κύκλου που ξεκίναγε για να μειώνει τις δαπάνες και είχε σαν αποτέλεσμα να μειώνει τους τζίρους στις επιχειρήσεις, να αυξάνει την ανεργία, να βάζει χιλιάδες λουκέτα.


Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet