Κώστας Τζαβάρας: Το αρδευτικό δίκτυο της Ηλείας «αιχμάλωτο» της ανευθυνότητας

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012

Τη «χαριστική βολή» έδωσε το σχέδιο «Καλλικράτης» στο αρδευτικό δίκτυο της Ηλείας, καθώς πλέον οι δήμοι που έχουν την αρμοδιότητα για τη συντήρηση και τη λειτουργία του, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα τεράστια χρέη αλλά και τεχνικά προβλήματα, που έχουν συσσωρευτεί επί σειρά ετών.

Τα παραπάνω επισημαίνει με δηλώσεις του ο βουλευτής Ηλείας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος κάνει λόγο για πλήρη εγκατάλειψη του αρδευτικού δικτύου τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

«Ο πρωτογενής αγροτικός τομέας μπορεί να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις ανάπτυξης στην πολύ δύσκολη οικονομική θέση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας , από τις παλινωδίες και τα τεράστια λάθη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο η αδυναμία λειτουργίας των ΤΟΕΒ και κατ’ επέκταση του αρδευτικού δικτύου , στερεί το νομό μας από ένα βασικό πόλο ανάπτυξης, λόγω της πρωτοφανούς ανευθυνότητας και αδιαφορίας που υπήρξε, με τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων των εγγειοβελτιωτικών οργανισμών στους δήμους, που από την πλευρά τους παρουσιάζουν παντελή αδυναμία για τη λειτουργία τους» αναφέρει ο βουλευτής Ηλείας.

Ακόμη ο κ. Τζαβάρας επιρρίπτει τεράστιες ευθύνες για το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι ΤΟΕΒ αλλά και ο ΓΟΕΒ ως συντονιστής για τη λειτουργία τους, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ειδικότερα στα τοπικά στελέχη της που αποτελούν συνέχεια της Ν.Α. Ηλείας, η οποία όπως τονίζει με κατ’ εξακολούθηση λάθη ετών και παραλείψεις , διόγκωσε το σημερινό πρόβλημα.

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. εξάλλου, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με τη λειτουργία του αρδευτικού δικτύου, να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να ξεκινήσει απρόσκοπτα η νέα αρδευτική περίοδος , ενώ από την πλευρά του προγραμματίζει συναντήσεις με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες , καθώς και με τη διοίκηση της ΔΕΗ, προκειμένου σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, οι αγρότες να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τις εκτάσεις τους.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet