Κώστας Τζαβάρας : Η συνέχεια του κράτους είναι δέσμεσμυση για όλους

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Η συνέχεια του κράτους θα πρέπει να είναι δέσμευση για όλους όσοι συμμετέχουν στο πολιτικό παιχνίδι της δημοκρατίας, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνης  της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, αναφερόμενος στις δηλώσεις Γιουνκέρ.

ʼλλωστε αυτός που προσφέρεται και δίνει τη δυνατότητα στο λαό να τον εμπιστευτεί για να κυβερνήσει τον τόπο, είναι δεδομένο ότι αποδέχεται ότι θα κληθεί να συνεχίσει μια διαδικασία η οποία νομίμως έχει διαμορφωθεί και έχει η χώρα αναλάβει δεσμεύσεις και υποχρεώσεις απέναντι στους εταίρους.

Οι συμφωνίες και οι δεσμεύσεις , επισήμανε ο κ. Τζαβάρας , βεβαίως μπορούν να τροποποιηθούν με καινούριες συμφωνίες και δεσμεύσεις. Δεν υπάρχει μονολιθισμός σε αυτά τα πράγματα, όταν από τη μια στιγμή στην άλλη αντιμετωπίζουμε αλλαγή δεδομένων.

Η αλλαγή δεδομένων επιβάλλει αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης, αλλά αυτό θα γίνει μέσα από διαπραγματεύσεις και με νέες συμφωνίες. Αυτό είναι διαφορετικό από το να λες 'δεν αναγνωρίζω τίποτα'.»

Ερωτηθείς για τις διαγραφές των βουλευτών ο κ. Τζαβάρας είπε «Τα κόμματα είναι ενώσεις προσώπων στις οποίες αυτοί που συμμετέχουν, συμμετέχουν υλοποιώντας μια ελεύθερη ένταξη, δηλαδή δεν σε αναγκάζει κανένας να είσαι μέλος του κόμματος, αλλά όσο είσαι μέλος θα πρέπει με την συμπεριφορά σου να υλοποιείς αυτές τις καταστατικές στοιχειώδεις επιλογές, άρα δεν μπορείς να είσαι και μέσα και έξω και εκεί τίθεται ένα ζήτημα.»

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet