Κώστας Τζαβάρας: Πρωτοφανές πλήγμα για την πολιτισμική μας κληρονομια

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Μετά την αρπαγή   των θησαυρών της πολιτισμικής μας κληρονομιάς , που έγινε από ένοπλους ληστές τα ξημερώματα  της 17ης Φεβρουαρίου 2012 στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας , ο υπέυθυνος το τομέα δικαιοσύνης της ΝΔ  Κώστας Τζαβάρας δήλωσε :

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι γιατί αυτό το πρωτοφανές πλήγμα που δέχεται η πολιτιστική μας κληρονομιά , έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα μας βρίσκετια σε πραγματική μεγάλη δοκιμασία εξαιτίας της χρηματοοικονομικής κρίσης που βιώνουμε.

Αυτή η επαπειλούμενη πλέον χρεοκοπία για τα οικονομικά μας , δυχτυχώς φαίνεται ότι θα έχει αντίκρισμα και σε μια χρεοκοπημένη πολιτισμική χρεοκοπία. Πλήττει τα δεδομένα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς , την οποία δεν ξέρω που μπορούν να φτάσουν οι ανθρώπινες ευθύνες.

Προσωπικά αισθάνομαι συγκλονισμένος όταν διαπιστώνω , ότι τόσο μεγάλης αξίας εκθέματα ενός μουσείου μοναδικού στον κόσμο , που αφορά την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων , είναι ανοχύρωτα, απροστάτευτα. Τόσο που δυστυχώς μπορεί ο καθένας κάτω από συνθήκες μοναξιάς , χωρίς καμία δυνατότητα επιτήρησης από συστήματα αποτελεσματικής προστασίας , μπορεί να έρχεται να γεμίζει τσάντες με εκθέματα και να φεύγει

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet