Κώστας Τζαβάρας : Το θεσμικό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακολουθεί εντολές της Γερμανίας

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Μιλώντας στην ΕΡΤ  ο υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας , στην εκπομή "ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" αναφέρθηκε στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται με τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το ιστορικό ατύχημα στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση , τόνισε ο κ. Τζαβάρας , είναι ότι δυστυχώς ζούμε την εποχή που όλο το θεσμικό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακολουθεί εντολές της Γερμανίας.

Δυστυχώς η Γερμανοποίηση της Ευρώπης είναι ένα φαινόμενο απέναντι στο οποίο κάποια στιγμή όλοι θα πρέπει να πάρουν απόσταση  και αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με τις δυνατότητες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τη Γερμανία.

Σχετικά με το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, ο κ. Τζαβάρας είπε , μην λέμε ότι η ΝΔ έγινε του μνημονίου,  γιατί έγιναν δυο διαφορετικά πράγματα, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για δυο  αυτοτελείς ιστορικές στιγμές. Το Μάϊο του 2010 υπήρχε και άλλη δυνατότητα , είτε αποφεύγοντας να πάμε στις αγκαλιές του Νομισματικού ταμείου , είτε παίρνοντας ταυτόχρονα με τα περιοριστικά και αναπτυξιακά μέτρα , βασική ένσταση του Σαμαρά ο οποίος ποτέ δεν είπε ότι δεν θέλω τη μείωση του ελλείμματος , ή τη διαχείριση της βιωσιμότητας του Δημοσίου χρέους .

Τώρα, έτσι που κατέληξαν τα πράγματα , έπρεπε να αποφασίσουμε για το PSI, που σημαίνει 80-100 δισεκατομμύρια απαλλαγή από το δημόσιο χρέος και περαιτέρω όφελος 4-5 δις που εξοικονομούμε σε ετήσια βάση από τα τοκοχρεολύσια, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η απόφαση αυτή δεν μπορούσε να ληφθεί με τα ίδια κριτήρια που είχε ληφθεί η απόφαση με το πρώτο  μνημόνιο

Αναφερόμενος στα τελεσίγραφα των Ευρωπαίων και τις υποδείξεις για κυβέρνηση τεχνοκρατών είπε, ότι υπάρχουν κέντρα στην Ευρώπη που προσπαθούν να δείξουν ότι η δημοκρατία είναι άχρηστη.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet