Παρέμβαση Κώστα Τζαβάρα για τις ζημιές στις καλλιέργειας των σιτηρών "Πατρις"

Σάββατο, 26 Μαϊου 2007

Οι καταστροφές που έχουν σημειωθεί στην καλλιέργεια των σιτηρών και ειδικότερα στην περιοχή του δήμου Φολόης από το φαινόμενο της τελευταίας κακοκαιρίας είναι σχεδόν ολοκληρωτικές. Το χαλάζι και οι έντονες βροχοπτώσεις δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμα τους και έχουν επιφέρει ζημιές σε ποσοστό ακόμη και 100% γεγονός που οδηγεί τους αγρότες μας σε απόγνωση και προκαλεί εκτός των άλλων δυσμενέστατες οικονομικές επιπτώσεις. 

Τα ανωτέρω τόνισε μεταξύ άλλων χθες ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ κ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος συναντήθηκε με παραγωγούς του δήμου Φολόης και ενημερώθηκε για το μέγεθος της καταστροφής. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει είναι η εξαίρεση από το καθεστώς αποζημιώσεων της καλλιέργειας σιτηρών αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ο ΕΛΓΑ δυστυχώς προβλέπει και δικαιολογεί τις ζημιές στα σιτηρά κατά το χρονικό διάστημα από 1η Δεκεμβρίου έως 15 Μαΐου , θα ήταν ωστόσο κρίμα για ελάχιστες μόνο ημέρες να μην υπαχθούν στις διαδικασίες των ασφαλιστικών οργανισμών .  

Για το λόγο αυτό ο κ. Τζαβάρας θα παρέμβει άμεσα προς τον ΕΛΓΑ να ζητήσει να μην εξαιρεθεί  τελικά η ζημιά στα σιτηρά (το πλάγιασμα και η ποιοτική υποβάθμιση ) και να ενταχθει κανονικά στο καθεστώς, για να προχωρήσουν οι εκτιμήσεις και στη συνέχεια οι αποζημειώσεις.    Πρόκειται για δίκαιο αίτημα ,αφού η καταστροφή είναι ολοσχερής και δεν απέχει σημαντικά από το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα. Ο κ. Τζαβάρας μάλιστα θα μεταφέρει και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το κλίμα που επικρατεί στο Νομό και την αγανάκτηση των αγροτών που είδαν για μια φορά ακόμη τις καλλιέργειες τους να χάνονται ελέω κακοκαιρίας. Σύντομα δε, θα επισκεφθεί τον δήμο Φολόης προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές και να συζητήσει με τους κατοίκους.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet