Κώστας Τζαβάρας: "Επιτακτική ανάγκη να μάθουν οι πολίτες τα οργανωμένα συμφέροντα"

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Την ικανοποίησή της εξέφρασε η ΝΔ, για το γεγονός ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τις καταγγελίες, περί παρεμβάσεων στο έργο των εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη, που που περιέχονται στις παραιτήσεις τους.

Σε δηλώσεις του, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Κώστας Τζαβάρας, επεσήμανε πως είναι επιτακτική ανάγκη να μάθουν «οι πολίτες ποια "οργανωμένα συμφέροντα" και ποιοι "ποικιλώνυμοι εκφραστές τους κρύβονται πίσω από τις παρεμβάσεις στο έργο της δίωξης του οικονομικού εγκλήματος".

Παράλληλα, ζήτησε να δοθούν οι κατάλληλες εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς για το γεγονός ότι οι δύο εισαγγελείς, "παρά τον φόρτο και την κρισιμότητα του έργου που επιτελούσαν και παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις τους στερούνταν της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής και γραμματειακής υποστήριξης".

Ο κ. Τζαβάρας, μάλιστα, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο πως "με την πρόφαση της δήθεν αναβάθμισης του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα, μεθόδευε την αντικατάσταση των δύο συγκεκριμένων εισαγγελέων", την ώρα που, όπως υποστήριξε, "ασχολούνταν με ύποπτες υποθέσεις, που αγγίζουν ακόμη και δράσεις ή παραλείψεις της κυβέρνησης Παπανδρέου".
Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet