Κώστας Τζαβάρας: Η ΝΔ, ως κυβέρνηση, θα τροποποιήσει τις πολιτικές που τα αποτελέσματά τους ήταν επιζήμια

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
«Αυτό που κάνει ο κ. Βενιζέλος ή αυτό που κάνει το ΠΑΣΟΚ ή το ΛΑΟΣ, να προσπαθούν να υπονομεύσουν αυτή τη συμφωνία με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, δείχνει το πόσο ανεύθυνα αντιμετωπίζουν αυτές τις συμφωνίες, από τις οποίες έχουν προκύψει πολιτικές καταστάσεις, πολύ μεγάλης σημασίας για τον τόπο», σημειώνει σε συνέντευξη του ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, στο Κώστα Λασκαράτο και το newsbomb.gr, σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί μετάθεσης του χρόνου των εκλογών.

Τελικά η επιστολή Σαμαρά ήταν μια «κίνηση ματ» ή ένα ακόμη βήμα πίσω;

Ήταν μια κίνηση, που όπως ο ίδιος είπε, αφόπλισε τους αντιπάλους και τους πολιτικούς αλλά κυρίους εκείνους που έστελναν ταπεινωτικά μηνύματα για τους πολιτικούς αρχηγούς της Ελλάδος. Ήταν μια κίνηση που αναστήλωσε την εθνική αξιοπρέπεια της χώρας μας και επέτυχε να οδηγήσει τις εξελίξεις στο ουσιαστικό στοιχείο τους, την αποδέσμευση της 6ης δόσης. Κυρίως, όμως, έστειλε το μήνυμα στο εσωτερικό, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτικοί αρχηγοί, που βάζουν πιο πάνω την εθνική αξιοπρέπεια από τα παιχνίδια που κάποιοι θέλησαν να παίξουν εις βάρος του. Αναφέρομαι στο γεγονός –και είμαι βέβαιος για αυτό- ότι κάποιοι που ζουν εντός του πολιτικού συστήματος της Ελλάδος, υπήρξαν στρατηγοί και εμπνευστές ενός χυδαίου επικοινωνιακού πολέμου, που είχε ως στόχο τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ. Απέτυχαν όμως οικτρά και αυτή η αποτυχία θα τους συνοδεύει για ολόκληρη τη ζωή.

Επιτελικά στελέχη της ΝΔ, αφήνουν να εννοηθεί πως αν η επιστολή Σαμαρά, αρκέσει για την εκταμίευση της 6ης δόσης, τότε θα έχει ομολογηθεί εμμέσως και η ανάγκη για επαναδιαπραγμάτευση. Που υπόσχεστε ότι μπορούν ακόμη να επέλθουν αλλαγές, σε περίπτωση που το εκλογικό σώμα, σας εμπιστευθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές;

Η ΝΔ, ως κυβέρνηση, θα τροποποιήσει τις πολιτικές που τα αποτελέσματά τους ήταν επιζήμια και αυτό λέει ο Αντώνης ο Σαμαράς στην επιστολή του, γιατί επιμένει σε 2 πράγματα. Στην επανεκκίνηση της Οικονομίας, ως αποκλειστικό μέσο για την ανόρθωση, όλου του συστήματος επάνω στο οποίο θα επιτύχει το πρόγραμμα της προσαρμογής και δεύτερον στο ότι σκοπός μας είναι η έξοδος από την οικονομική κρίση με τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν κάποιοι που παίρνουν μέτρα οικονομικά, μόνο και μόνο επειδή κάνουν ασκήσεις επί χάρτου και δεν σκέφτονται, ότι πίσω από τους αριθμούς, υπάρχουν, ζουν και αναπτύσσονται ανθρώπινες σχέσεις και κοινωνικές εξελίξεις που από τη μια στιγμή στην άλλη μπορούν να τινάξουν στον αέρα όλα τα μέτρα και όλα τα προγράμματα. ʼρα λοιπόν, αυτό που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη, είναι να δημιουργούμε προϋποθέσεις για να επιτυγχάνουν οικονομικές πολιτικές με τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Φοβάστε πως η ΝΔ, περνάει αντιφατικά μηνύματα στου ψηφοφόρους της; Για παράδειγμα, ασκεί σφοδρή κριτική στον προϋπολογισμό και από την άλλη δηλώνει πως θα τον στηρίξει. Δεν δημιουργείται έτσι μια σύγχυση στην ελληνική κοινωνία;

Αναπόφευκτα, πολλοί έχουν επιδοθεί σε έναν πόλεμο εναντίον της ΝΔ και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά. Έχουν πράγματι λόγους, να επιθυμούν να εμφανίσουν τον Αντώνη Σαμαρά ότι μπήκε στο κάδρο των αντιμνημονιακών δυνάμεων, με σκοπό αυτοί που επιδίδονται σε αυτού του είδους τις ενέργειες, να ανακουφιστούν από τις ενοχές που αισθάνονται. Και μιλάω κυρίως για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και εκείνους που επιδιώκουν να αποτελέσουν τη διάδοχή του κατάσταση. Ο Αντώνης Σαμαράς, από την αρχή και μέχρι σήμερα, δεν έπαψε ποτέ να έχει τις ίδιες απόψεις, που δεν τις μετατρέψαμε εκ του γεγονότος -δήθεν- ότι αναγκαστήκαμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση του μνημονίου. Η κυβέρνηση αυτή, είναι μια μεταβατική κυβέρνηση, που σκοπό έχει να διασφαλίσει την πραγματοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου του Οκτώβρη. Αποφάσεις, που έγιναν αναπόφευκτες, γιατί κάποιοι δεν επέτυχαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστούν την εθνική υπόθεση, τουλάχιστον, με τα κριτήρια και τις αρχές που απορρέουν από την κοινή λογική. Οι τυχοδιωκτισμοί του Γιώργου Παπανδρέου, οι εκβιασμοί οι δικοί του και του κυρίου Βενιζέλου και γενικά η ανικανότητα και η ανεπάρκειά τους, μας οδήγησαν σε ένα αδιέξοδο. Εμείς, οφείλαμε -γιατί ως ΝΔ αισθανόμαστε εθνικά υπεύθυνοι για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση- να δώσουμε τον τόνο της υπευθυνότητας που επιβάλλεται να τηρεί οποιαδήποτε εθνική πολιτική δύναμη. Η ΝΔ δεν κάνει αντιφατικές πολιτικές. Αναδεικνύει, το σημαντικό στοιχείο σε κάθε κατάσταση και με βάση αυτό, προσαρμόζει την πολιτική της, ώστε μονίμως να εξυπηρετεί και το στόχο της εξόδου από την κρίση, διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή, χωρίς να προσβάλλει την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια. Εδώ δεν υπάρχει αντίφαση. Υπάρχει η δυναμική μιας προσπάθειας που εξελίσσεται. Δεν υπάρχει μια στατική θέαση της πραγματικότητας. Για αυτό ακριβώς, έχουμε τη δυνατότητα να διατηρούμε τις απόψεις μας και να βρίσκουμε τις κατάλληλες πολιτικές ακόμη και αν μεταβάλλονται τα δεδομένα.

Όλα δείχνουν πως ο χρόνος ζωής της μεταβατικής κυβέρνησης δεν θα εκπνεύσεις στις 19 του Φλεβάρη. Γιατί η ΝΔ αποφεύγει να το παραδεχθεί επισήμως;

Γιατί η ΝΔ μονομερώς, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει αυτή την κατάσταση η οποία προκύπτει από μια συμφωνία. Σε αυτήν την ημερομηνία, κατέληξαν οι ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αφού υπολόγισαν τον χρόνο που απαιτείται και για την εκπλήρωση της αποστολής που ανέλαβε η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Επομένως, αυτό που κάνει ο κ. Βενιζέλος ή αυτό που κάνει το ΠΑΣΟΚ ή το ΛΑΟΣ, να προσπαθούν να υπονομεύσουν αυτή τη συμφωνία με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, δείχνει το πόσο ανεύθυνα αντιμετωπίζουν αυτές τις συμφωνίες, από τις οποίες έχουν προκύψει πολιτικές καταστάσεις, πολύ μεγάλης σημασίας για τον τόπο. Εμείς, θα επιμείνουμε να έχουμε πίστη στα όσα συμφωνήσαμε και αν κάποιοι υπαναχωρήσουν, αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο μιας στάσης την οποία θα προσδιορίσουμε όταν θα εκδηλωθεί αυτή η υπαναχώρηση. Προς το παρόν λοιπόν επιμένουμε να υποστηρίζουμε τα συμφωνηθέντα.
Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet