Κώστας Τζαβάρας: Πορευόμαστε ακυβέρνητοι, ανασφαλείς και έντρομοι μπροστά στην αβεβαιότητα του αύριο

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης Κώστας Τζαβάρας  στην εφημερίδα REAL NEWS  και στη δημοσιογράφο Ελένη Ταβουλάρη τόνισε ότι "πορευόμαστε ακυβέρνητοι ,ανασφαλείς και έντρομοι μπροστά στην αβεβαιότητα του αύριο"

ΕΡΩΤΗΣΗ : Το ελληνικό χρέος πάει για κούρεμα της τάξης του 50% με όρους ιδιαίτερα επαχθείς ο Α.Σαμαράς ήδη κατέθεσε τον προβληματισμό του ...Πώς θα αντιδράσει η ΝΔ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
Η Κυβέρνηση του Γ.Α. Παπανδρέου αφού επιβάρυνε τον Ελληνικό Λαό με την αποτυχία τεσσάρων διαδοχικών σχεδίων σωτηρίας, έχει πλέον οδηγήσει τη χώρα σε πλήρες οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2009 το δημόσιο χρέος ανήρχετο σε 130% περίπου επί του ΑΕΠ. Ήδη μετά τις «σωτήριες» επεμβάσεις των κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου, αυξάνεται σταθερά ώστε να καταλήξει σε 173% περί τα τέλη του 2012 κατά τους υπολογισμούς της ίδιας της Κυβέρνησης.

Παρόλα αυτά κάθε φορά που ο Πρωθυπουργός επιστρέφει από τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια Κορυφής στήνονται χοροί και πανηγύρια προς τιμήν του ως σύγχρονου Σωσίπολι.
Έτσι μετά το Συμβούλιο της 21-7-2011 προσκληθήκαμε από τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Βενιζέλο να συμμετάσχουμε στην πανεθνική ανακούφιση επί τω αγγέλματι του κυβερνητικού κατορθώματος της τοποθέτησης «πάτου στο βαρέλι» του χρέους. Δεν πέρασαν δύο μήνες και αφού διαπιστώθηκε ότι τελικά το χρέος εξακολουθεί να αυξάνεται άπατο, οι ίδιοι άνθρωποι θλιμμένοι και κατηφείς μας προετοιμάζουν τώρα για να βιώσουμε ως σωτηρία την «κούρα» του χρέους. Και όμως οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται από τους ευρωπαίους «εταίρους» μας χωρίς προηγούμενη διαπραγμάτευση και χωρίς ουσιαστική συμμετοχή της Ελλάδας στην διαμόρφωση των τελικών λύσεων.

Ο κ. Σαμαράς εξ αρχής είχε διατυπώσει τις επιφυλάξεις του και για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου της 21-7-2011. Είχε συστήσει δημοσίως μετριοπάθεια, αυτοσυγκράτηση και πιο προσεκτικές κινήσεις, επισημαίνοντας τα σκοτεινά σημεία της απόφασης.

Η υπεροψία όμως του κ. Βενιζέλου και η ουσιαστική απουσία του Πρωθυπουργού από την διαμόρφωση των σημαντικών αυτών εξελίξεων, έχουν στερήσει από την χώρα κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Πορευόμαστε ακυβέρνητοι, ανασφαλείς και έντρομοι μπροστά στην αβεβαιότητα του αύριο.

Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχει για την οικονομία και την κοινωνία ένα τόσο βαθύ κούρεμα του χρέους εάν η Κυβέρνηση και ιδίως ο Πρωθυπουργός δεν φροντίσουν προηγουμένως να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του Ασφαλιστικού και του Τραπεζικού συστήματος της χώρας. Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να συναισθανθεί ότι κυβερνά ανθρώπους και όχι αριθμούς.

ΕΡΩΤΗΣΗ : ΘΑ θέσετε θέμα εθνικής κυριαρχίας?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει εθνική κυριαρχία και κρατική αυθυπαρξία. Η συμμετοχή της στην διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης διέπεται από τους κανόνες του Συντάγματος και τις καταστατικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη και σ’αυτή την κρίσιμη για την χώρα ιστορική στιγμή, οι όποιες εξελίξεις θα είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής ευρωπαϊκών κανόνων που έχουν θεσπιστεί και ισχύουν προτού εκδηλωθεί η ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση. Όσοι επιχειρούν να κάμψουν το φρόνημα του Λαού επικαλούμενοι κινδύνους μείωσης της εθνικής κυριαρχίας επιδιώκουν την επιβολή λύσεων, αντίθετων με τα εθνικά συμφέροντά μας.

Για την Νέα Δημοκρατία η προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας της χώρας είναι το υπέρτατο πατριωτικό καθήκον κάθε Έλληνα Πολιτικού. Αποτελεί κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να παραβιαστεί πάση θυσία.


ΕΡΩΤΗΣΗ : Υπ αυτές τις συνθήκες υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης στην οποία επιμένει η ΝΔ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
Υπάρχουν πάντα περιθώρια διαπραγμάτευσης για όποιον έχει την ικανότητα να εξοπλίζει τα αιτήματά του με πειστικά επιχειρήματα. Περιθώρια διαπραγμάτευσης δεν υπάρχουν για όποιον αντιμετωπίζει τον συνομιλητή του με επηρμένη την οφρύν ή κεκλιμένη την οσφύν. Όποιος επιλέγει να υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα απέναντι σε λογοκρατούμενους Δυτικούς χρησιμοποιώντας ανατολίτικους τσαμπουκάδες προφανώς αγνοεί ότι κάθε διαπραγμάτευση υπακούει στον θεμελιώδη κανόνα ότι το βέλτιστο επιχείρημα αποτελεί τον μέγιστο καταναγκασμό.

Με αυτές τις αρχές κανένας δεν δικαιούται να αποκρούσει την επανδιαπραγμάτευση οποιουδήποτε μνημονίου ή συνθήκης. ʼλλωστε οι αλλεπάλληλες επικαιροποιήσεις του αρχικού μνημονίου που επί δύο χρόνια τώρα, παθητικά, αποδέχεται η Κυβέρνηση, αποδεικνύουν ότι καμία συνθήκη δεν μένει αναλοίωτη όταν αλλάξουν τα δεδομένα επί των οποίων στηρίχθηκε η σύναψή της.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα ήταν προτιμότερη μια χρεοκοπία με τους δικούς μας όρους τουλάχιστο χωρίς εκχώρηση των εθνικών πόρων και της διοίκησης της χώρας ...


ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
Η χρεοκοπία είτε γίνεται με τους δικούς μας όρους είτε χωρίς αυτούς αποτελεί την πιο ολέθρια εξέλιξη για την χώρα. Εάν η Κυβέρνηση είχε ειλικρινή διάθεση συνεννοήσεως με την Αντιπολίτευση όφειλε να έχει υιοθετήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για επανεκκίνηση της Οικονομίας προκειμένου να αποφύγει την βαθιά ύφεση και τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Μόνη της έκοψε κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις εκτός εκείνων που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ως συμμάχους και εξαπτέρυγά της.

Πλην όμως ανεπαισθήτως οι εξελίξεις όρθωσαν τείχη γύρω τους. Έγιναν με τις ενέργειες και τις παραλείψεις, εχθροί του Λαού. Μια ισχυρή ομάδα συνδικαλιστικών κυρίως στελεχών της ΝΔ ζητούν από την ηγεσία σκληρότερη αντιπολίτευση και μεγαλύτερη στήριξη στις κατηγορίες των εργαζομένων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις...

ΕΡΩΤΗΣΗ : Μια ισχυρή ομάδα συνδικαλιστικών κυρίως στελεχών της ΝΔ ζητούν από την ηγεσία σκληρότερη αντιπολίτευση και μεγαλύτερη στήριξη στις κατηγορίες των εργαζομένων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις...


ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
Η Νέα Δημοκρατία ως Αξιωματική Αντιπολίτευση επέλεξε τον ανηφορικό δρόμο της υπευθυνότητας και όχι τον κατήφορο του λαϊκισμού. Δεν τρέχει πίσω από κάθε διαμαρτυρόμενο ή αγανακτισμένο για να του προσφέρει κομματική κάλυψη. Έχει επίγνωση της κρισιμότητας των περιστάσεων και απέχει συνειδητά από κάθε προσπάθεια όξυνσης των πολιτικών και των κοινωνικών αντιθέσεων. Συμβάλλει με τις θέσεις και τις προτάσεις της στην διαφώτιση του Λαού. Του υποβάλλει ένα εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης, που θα στηρίζεται στην επιστημονική ανάλυση των δεδομένων της κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας και στην πολιτική σύνθεση των ζητουμένων της κοινωνικής και της εθνικής ζωής της Χώρας.

Η δικαιολογημένη αγανάκτηση των εργαζομένων, των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών, που βλέπουν καθημερινά τη ζωή τους να φυλακίζεται στα αδιέξοδα της Κυβερνητικής πολιτικής δυναμώνει την θέλησή μας να γίνουμε καταλύτης θετικών εξελίξεων για την χώρα και όχι συντελεστής αποδιάλυσης της Κοινωνίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ : ας προβληματίζει το γεγονός ότι η ΝΔ με τα σημερινά ποσοστά αν γίνουν εκλογές μπορεί να είναι το πρώτο κόμμα αλλά όχι με κυβερνητική πλειοψηφία?


ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία σήμερα έχει δημοσκοπικά αναδειχθεί σε πρώτη πολιτική δύναμη με διαφορά ήδη 12 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ (πρόσφατη μέτρηση VPRC) είναι το αποτέλεσμα της συνετής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης που ασκεί ο Αντώνης Σαμαράς. Σε δύο χρόνια καλύφθηκε η διαφορά των 11 μονάδων της εκλογικής ήττας του Οκτώβρη 2009 και επιπλέον αυξήθηκε η εκλογική επιρροή του κόμματος 12 μονάδες. Μέχρι τις εκλογές η αύξηση θα είναι τόση όση χρειάζεται για να κυβερνήσει αυτοδύναμα την χώρα.

Αυτό που με προβληματίζει είναι η κατάρρευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η αύξηση μιας Αριστεράς που είναι καθηλωμένη σε ιδεολογικές παραδοχές και πολιτικές νοοτροπίες που ιστορικά θεωρούνται παρωχημένες για όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού κόσμου.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Αντέχει η χώρα εκλογές και μάλιστα επαναλαμβανόμενες όπως είπε ο Α.Σαμαράς?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε με την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια και την ανεπάρκεια να καταστήσει κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής αβίωτη. Σχεδόν τερατώδη σε σχέση με το πρόσφατο προ των εκλογών παρελθόν. Επομένως κάθε εκλογική διαδικασία που θα οδηγήσει στην οριστική απομάκρυνση και την τελεσίδικη καταδίκη της, μόνο ανακούφιση μπορεί να φέρει στον Λαό.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Πολύς λόγος γίνεται για τα προνόμια των βουλευτών .Μάλιστα υπάρχει και διάσταση απόψεων μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.Συμφωνείτε με αυτούς που ζητούν δραστική περικοπή?


ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
Το αξίωμα του βουλευτή αποτελεί το πιο τιμητικό προνόμιο. Αυτό το προνόμιο είναι όμως δημοκρατικό, το απονέμει ο Κυρίαρχος Λαός στους αντιπροσώπους, που στέλνει στη Βουλή για να τον υπηρετήσουν. Κάποιοι, δυστυχώς, από άγνοια ή από πονηριά συγχέουν και τελικά ταυτίζουν το αξίωμα με την μισθωτή εργασία. Έτσι τις τιμές που συνδέονται με την άσκηση του δημοκρατικού αυτού αξιώματος του βουλευτή τις θεωρούν ταυτόσημες με τα προνόμια (μισθολογικά, βαθμολογικά) των εργαζομένων λ.χ. στις ΔΕΚΟ ή σε Τράπεζες. Δεν μπορεί εξ ορισμού να είναι προνόμιο συντεχνιακό.

Συχνά κάποιοι γόνοι πολιτικών τζακιών ή υπάλληλοι μεγάλων συμφερόντων τάσσονται δημοσίως υπέρ του βουλευτή του λιγότερου δυνατού κόστους αγωνιώντας προφανώς για την διατήρηση της θέσης τους ή προετοιμάζοντας την Βουλή να δεχθεί στο μέλλον ως βουλευτές πολίτες χωρίς ιδιότητες. Ένα όμως είναι βέβαιο ότι ο Λαός έχει ανάγκη σήμερα παρά ποτέ άλλοτε όχι τόσο τους βουλευτές που στοιχίζουν λιγότερο όσο εκείνους που αξίζουν περισσότερο. Στις προσεχείς εκλογές καλείται να το αποδείξει. Οι ισχυρές Δημοκρατίες όμως δε στηρίζονται σε βουλευτές που στοιχίζουν λιγότερο αλλά σε βουλευτές που αξίζουν περισσότερο.


Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet