Κώστας Τζαβάρας: Όποιος τυχαίνει να μην είναι γόνος πολιτικών δυναστειών... για άλλα κλαίει, τον έπαινο του Δήμου...και τα ανεκτίμητα ευγε

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

 Όποιος τυχαίνει να μην είναι γόνος πολιτικών δυναστειών ή υπηρέτης μεγάλων συμφερόντων και παρόλα αυτά του συμβεί να εκλεγεί βουλευτής άλλα πράγματα έχει στο μυαλό του.
«ʼλλα ζητεί η ψυχή του. Για άλλα κλαίει, τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών, τα δύσκολα και τα ανεκτίμητα Εύγε». δηλωσε ο  βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη REALNEWS και στη Χρύσα Ταβουλάρη

-Τελικά και το σκάνδαλο Ζίμενς το μεγαλύτερο και διαχρονικότερο σκάνδαλο μένει ουσιαστικά αδιερεύνητο στις βασικές του πτυχές.Τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε ?Σκοπιμότητες ή αδυναμία?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Στο σκάνδαλο Siemens δεν υπάρχουν πλέον αδιερεύνητες πτυχές. Οι Γερμανικές δικαστικές αρχές, το αμερικάνικο γραφείο Debelvoice – Plimpton, εκπρόσωποι της έντιμης και αγωνιστικής δημοσιογραφίας αλλά και η εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή που συγκροτήθηκε από την Ελληνική Βουλή έχουν συμβάλλει ώστε να μην υπάρχουν σήμερα κενά ούτε στον τρόπο της εγκληματικής δράσης που υιοθέτησε η Siemens για να προωθεί τις δουλειές της στην Ελλάδα, ούτε στις διαδρομές του βρώμικου χρήματος που διένειμε σε πολιτικά και υπηρεσιακά πρόσωπα, ούτε στους τομείς του δημόσιου πλούτου που λεηλατήθηκαν, ούτε στο κύκλο των πιθανών προσώπων που χρησιμοποιήθηκαν με το “αζημίωτο” για το σκοπό αυτό.

Όποιος κάνει τον κόπο να διεξέλθει το πολυσέλιδο πόρισμα της Επιτροπής θα τα εύρει όλα γραμμένα. Το μόνο που δεν θα βρει είναι το ποιος πολιτικός πήρε πόσα για να παραδώσει τον πλούτο της πατρίδας του στους Γερμανούς. Όχι γιατί δεν το θέλησαν τα μέλη της Επιτροπής αλλά γιατί κάποιοι άλλοι, προφανώς πιο ισχυροί και πιο αποτελεσματικοί, είχαν φροντίσει να εξαφανίσουν εγκαίρως τις πηγές της γνώσης αυτών των στοιχείων και κάποιοι άλλοι έως σήμερα να αδιαφορούν για την αποκάλυψή τους.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν όσοι επέτρεψαν με την διευκόλυνση, την ανοχή ή την ολιγωρία τους, να αποδράσουν από την Ελλάδα οι υπόδικοι πρωταγωνιστές του σκανδάλου και οι αρχιδιαφθορείς Χριστοφοράκος και Καραβέλλας.

Στη δεύτερη κατηγορία όσοι μέχρι σήμερα ενώ έχουν την εξουσία και την δυνατότητα να αξιώσουν από την Γερμανική Δημοκρατία με βάση τις ισχύουσες διεθνείς συμβάσεις κατά της διαφθοράς και κατά του οργανωμένου εγκλήματος την παροχή των σχετικών πληροφοριών δεν το αποφασίζουν να το πράξουν.

Επίσης και στο πλαίσιο της Eurojust μπορεί να κατατεθεί αίτημα για την σχετική συνδρομή. Όμως ούτε ο Πρωθυπουργός που δήλωνε ότι θα ματώσει μέχρι να αποκαλύψει την αλήθεια, ούτε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που υπό την αιγίδα του τέθηκε ο αγώνας κατά της διαφθοράς, δεν έχουν στον τομέα αυτό μέχρι σήμερα να επιδείξουν αξιόλογο έργο.

-Θα μείνει η ΝΔ στην ψηφοφορία ή θα αποχωρήσει?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο Γ. Α. Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός ξεκίνησε την θητεία του με μία καταιγίδα εξεταστικών επιτροπών για
την δίωξη και την τιμωρία των ενεχομένων στα μεγάλα πολιτικά σκάνδαλα. Δύο χρόνια μετά δέχεται θύελλα λαϊκών αποδοκιμασιών γιατί το εγχείρημά του αποδείχθηκε ότι είχε μόνο επικοινωνιακή αξία.

Απόδειξη τρανή αποτελεί το γεγονός ότι η πρόταση κατηγορίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την Siemens ως προς μεν τους δύο υπουργούς των κυβερνήσεων Σημίτη, που τους αποδίδονται πράξεις πολιτικής διαφθοράς, αναφέρεται σε “παραγεγραμμένα” εγκλήματα, που είναι ανεπίδεκτα ποινικής δίωξης, ως προς δε τους δύο άλλους της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή που αναφέρεται σε πράξεις απιστίας εξ αμελείας, η οποία δεν προβλέπεται ούτε τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα.

Προφανώς, η Κυβερνητική πλειοψηφία ενδιαφέρεται μόνο για τις εντυπώσεις και όχι για την αλήθεια και ελαύνεται από προθέσεις κομματικού συμψηφισμού.

Με τον τρόπο αυτό όμως ευτελίζει κοινοβουλευτικές διαδικασίες και δικαιώνει την καταφορά του αγανακτισμένου πλήθους κατά της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.

Υπό τα δεδομένα αυτά η συμμετοχή σε τέτοιες άγονες ψηφοφορίες, που γίνονται μόνο για το θεαθήναι δεν ενισχύει αλλά μειώνει το κύρος του Κοινοβουλίου και άρα είναι περιττή.


-Μηνύσατε τον κ.Μαρκογιαννάκη γιατί είπε ότι τα βρήκατε εσείς και ο κ.Βαλυράκης , η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ....

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο κ. Μαρκογιαννάκης πρόσβαλε δημοσίως την τιμή και την υπόληψή μου ισχυριζόμενος ότι ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής και επικεφαλής των βουλευτών της Ν.Δ. που συμμετείχαν σ’αυτήν, συμφώνησα με τον Πρόεδρό της τον κ. Ι. Βαληράκη «να κατασκευάσουμε» τέσσερις «κατηγορούμενους», δύο από κάθε κόμμα. Ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής και προσβλητικός. Η αναλήθειά του, μάλιστα, είναι γνωστή στον κ. Μαρκογιαννάκη γιατί προκύπτει από τις τοποθετήσεις μου που περιέχονται στα πρακτικά της Επιτροπής αλλά και από την διαφωνία για την παραπομπή του που έχουμε διατυπώσει στο πόρισμα της Επιτροπής.

Προφανώς, με την στάση του επιχειρεί να κερδίσει την λαϊκή συμπάθεια προσποιούμενος ότι είναι θύμα…. του δικομματισμού. Έχει το δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει αλλά δεν θα του επιτρέψω να το εκφράζει εις βάρος της αξιοπρέπειάς μου.


-Πάντως το 2-2 και μάλιστα για πρόσωπα που και από το ΠΑΣΟΚ και από την ΝΔ που δεν δημιουργούν αυτή τη στιγμή πρόβλημα στα δύο μεγάλα κόμματα προκαλεί ερωτηματικά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η συμμετρική κατανομή της κατηγορίας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων αποτελεί επινόηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ʼλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιχειρεί να συγκαλύψει ένα πράσινο σκάνδαλο εμφανίζοντάς το ως προϊόν της λειτουργίας ολοκλήρου του πολιτικού συστήματος.

Με άλλα λόγια το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μέσω αυτής της πρακτικής φαίνεται να υιοθετεί την χυδαία αντίληψη ότι οι δικοί του υπουργοί δεν έκαναν κάτι περισσότερο από αυτό που κάνουν όλοι οι πολιτικοί. Εξ΄ου και η λαϊκή οργή που εκφράζεται κατά των πολιτικών με την πολεμική ιαχή: ΚΛΕΦΤΕΣ!

-Θα σας πω ευθέως ότι η αίσθηση που υπάρχει και στον κόσμο είναι ότι ουσιαστικά πετάξατε στον Καιάδα πρόσωπα που δείχνουν αποκλειστικά διακυβέρνηση Καραμανλή....

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η αίσθηση αυτή καλλιεργείται συστηματικά από κατευθυνόμενους και επώνυμους πομπούς πολιτικών μηνυμάτων, που καθημερινά προβάλλουν την Νέα Δημοκρατία ως ρηξιγενές κομματικό πεδίο μεταξύ Σαμαρικών και Καραμανλικών. Τέτοια αντίθεση στους κόλπους της Ν.Δ. δεν υπάρχει αλλά ούτε υπάρχει λόγος για να γεννηθεί. Τελεία και Παύλα.

-Στο πόρισμα της ΝΔ είχαν αποδοθεί πολιτικές ευθύνες προσωπικά στον Κ.Σημίτη κι όχι μόνο ...Θα καταθέσετε δική σας πρόταση για προανακριτική?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Οι ευθύνες του κ. Κ. Σημίτη για το σκάνδαλο Siemens είναι υπαρκτές, βάσιμες και μεγάλες. Ο έντιμος και σοβαρός Χάρης Καστανίδης με τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του από του βήματος της Βουλής μας στερεί το δικαίωμα να έχουμε την παραμικρή αμφιβολία επ’αυτού. Όμως οποιαδήποτε σχετική ποινική ευθύνη έχει υποκύψει στην αποσβεστική προθεσμία του άρθρου 86 παρ. 3 του Συντάγματος και άρα η Βουλή δεν έχει το δικαίωμα να την διώξει. Οποιαδήποτε επομένως σκέψη για σύσταση τέτοιας προανακριτικής επιτροπής μόνο από το μυαλό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα μπορούσε να περάσει εφόσον βέβαια στη θέση του κ. Σημίτη βρισκόταν κάποιος πολιτικός του αντίπαλος.

-Συνολικά από την πολυδιαφημισμένη κάθαρση και μιλάω για όλα τα σκάνδαλα που τέθηκαν υπό διερεύνηση το αποτέλεσμα ήταν μηδαμινό αν όχι ανύπαρκτο,δεν σας προβληματίζει αυτό? Δεν είναι ένα ακόμα στοιχείο που εξοργίζει τους πολίτες?


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η ατιμωρησία των επίορκων πολιτικών καταλήγω να πιστεύω ότι υπήρξε συστημικό στοιχείο του πολιτικού παραδείγματος της Μεταπολίτευσης και ήδη καταρρέει.
Η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού μπορεί να γίνει μόνο με αντισυστημικές πρωτοβουλίες όπως είναι ο εξατομικευμένος περιουσιακός έλεγχος των κυβερνητικών στελεχών από το 1974 μέχρι σήμερα που θα οδηγεί στην δήμευση των περιουσιακών στοιχείων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα νόμιμα εισοδήματα του ελεγχόμενου, όπως πρότεινε ο Α. Σαμαράς.

Επίσης, με την αχρήστευση του εμποδίου «της παραγραφής» των ποινικών αδικημάτων των πολιτικών που μπορεί να επιδιωχθεί με δημοψήφισμα στο οποίο ο κυρίαρχος Λαός θα εκφράζει την βούλησή του για την αναστολή ισχύος της διάταξης του άρθρου 86 του Συντάγματος.

-Οι προπηλακισμοί βουλευτών είναι καθημερινοί πώς αισθάνεστε?

--Υπάρχουν βουλευτές που σκέφτονται κάτω από αυτές τις συνθήκες να μη ξαναπολιτευτούν?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Όποιος τυχαίνει να μην είναι γόνος πολιτικών δυναστειών ή υπηρέτης μεγάλων συμφερόντων και παρόλα αυτά του συμβεί να εκλεγεί βουλευτής άλλα πράγματα έχει στο μυαλό του.
«ʼλλα ζητεί η ψυχή του. Για άλλα κλαίει, τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών, τα δύσκολα και τα ανεκτίμητα Εύγε».
Αναρωτιέμαι πώς μπορεί να χωρέσει η παρουσία και η ενέργεια ενός τέτοιου ανυποψίαστου βουλευτή και μάλιστα της Επαρχίας στο σημερινό πολιτικό τοπίο της ασχήμιας, της βίας και της παρακμής.

-Είναι προεκλογικό αυτό το καλοκαίρι?Τι εκτιμάτε?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το βέβαιο είναι ότι ζούμε ένα καλοκαίρι (ΠΡΟ) ΕΚ – Λογικό.
Μία κυβέρνηση εκτός Λογικής (εθνικής και κοινωνικής) που δεν ξέρει που πατά και τι γυρεύει, μας μεταμορφώνει καθημερινά σε απελπισμένους νεοραγιάδες. Μοναδική οδός σωτηρίας και ταυτόχρονα έξοδος κινδύνου είναι αυτή που οδηγεί στις κάλπες.






Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet